Montfoort SV '19 Bart Roelofs Judith Groen

Montfoort SV ’19 gaat vol voor vijfde plek: ,,Trouwe volgers altijd boeiend duel”

Het was dinsdagavond weer een groot spektakel op Sportpark Hofland. Na het verlies tegen SVL, wilde de ploeg dit recht zetten tegen het bezoekende LRC Leerdam. Na een 0-2 achterstand werd het toch nog 3-2 voor het elftal.

Een wedstrijd van Montfoort SV ’19 staat dit seizoen garant voor spektakel. Bij de eersteklasser gebeurt er altijd iets. Doelpunten in de slotfase of een spectaculair spelverloop. Dat werd dat dinsdagavond in de midweekse speelronde allemaal met elkaar gecombineerd. In de eerste helft werden de Montfoorters namelijk van het kastje naar de muur gespeeld, terwijl een omzetting in de veldbezetting ervoor zorgde dat de ploeg van Theo de Boon in de tweede helft de grip op de tegenstander eindelijk vond en de 0-2 achterstand omboog in een 3-2 overwinning. Een treffer die wederom in de laatste minuten van het duel tegen de touwen viel.

,,In de wedstrijdbespreking voorafgaand aan het duel had ik ook aangegeven dat wij als ‘best-of-the-rest’ willen eindigen. Het seizoen mocht niet als een nachtkaars uitgaan. Eindig je wel vijfde, dan heb je een fantastisch seizoen gehad”, vertelde trainer Theo de Boon die dat scenario al snel zag verdampen. Na drie minuten lag de eerste treffer al in het mandje, terwijl de rust met een 2-0 achterstand werd ingegaan. ,,Tja, bij ons zien de trouwe volgers altijd wel een boeiende wedstrijd.” De ploeg liet alleen de hoofden niet hangen en ging in de tegenaanval. In de tweede helft werd de achterstand binnen een minuut of zes weg gewerkt. Eerst scoorde Jesper Kolfschoten, waarna ook Christiaan Perrier via een schot in de bovenhoek de gelijkmaker maakte. Don Mimpen bezorgde het elftal de overwinning.

,,We moesten met een schuin oog ook naar beneden kijken. Echt veilig waren we nog niet namelijk. Je ziet het ook in de eredivisie. Dat ploegen die veilig zijn het laten lopen. Wij willen vooral doorgaan met de doelstelling om een stabiele eersteklasser te zijn. Dan mag ik ook met opgeheven hoofd vertrekken”, aldus de trainer.

Montfoort SV ’19  – LRC Leerdam 3-2 (0-2) 2. 0-1, 28. 0-2 , 61. Jesper Kolfschoten 1-2, 63. Christiaan Perrier 2-2, 91. Don Mimpen 3-2

Montfoort SV ’19: Stephan Adrichem; Teun Ros, Mike van Oostrom, Don Mimpen, Jesper Kolfschoten (68. Daan van der Poll; Junior Kolfschoten, Bart Roelof, Nicolai Verbiest; Emrie Bakker (87. Job van den Brink), Christiaan Perrier, Timo Bakker (81. Tijn Fransen).