VTC Woerden; Masha de Kwaadsteniet

Meegdes: ,,Dat kwam voor mij uit de lucht vallen”

In de eigen Thijs van der Polshal klopten de mannen van VTC Woerden de bezoekers van VV Amsterdam met 3-1. Alleen in de derde set zakte het niveau weg waardoor toch een set werd weggegeven.

Tegen een op het eerste oog ondoenlijke achterstand keek VTC Woerden aan in de eerste set van het duel met VV Amsterdam. De ploeg van Joris Meegdes moest een verschil van drie punten goedmaken. Klein detail van belang was dat VV Amsterdam al de 24 punten had gehaald. Op dat moment stond Bjorn van Leeuwen op en met een paar ferme klappen sloeg hij de heren van VTC Woerden langszij. Een bloedstollend slot volgde waar de Woerdense volleyballers uiteindelijk de set naar zich toetrokken.

,,Bjorn is zo gek. Eerste twee keer in zijn servicebeurten ging het mis en dan zorgt hij er uiteindelijk voor dat wij die set binnenhalen. Dat kwam voor mij wel echt uit de lucht vallen op dat moment”, vertelde de tevreden coach Joris Meegdes. Vervolgens had de ploeg in de tweede set niets meer te duchten van de opponent, met maar liefst 25-12 werd de opponent compleet naar huis geslagen. ,,Toen hadden ze inderdaad niets meer in te brengen.”

Dat het toch geen walk-over werd had de ploeg van Meegdes compleet aan zichzelf te danken. De foutenlast ging weer omhoog, het werd wat ongeconcentreerd en ook dan kan VV Amsterdam goed volleyballen. ,,Het is uiteindelijk het spel van zo min mogelijk fouten maken. Er moest ook wat gebeuren en dus greep ik in”, verdedigde de trainer zijn keuze om Maarten Droogh en Bjorn van Leeuwen naar de kant te halen. Het resulteerde in effect aangezien de vierde set weer vrij gemakkelijk gewonnen werd nadat aan het begin van die set het gat was geslagen.

,,Je moet ze soms prikkelen en uitdagen. Ik hoopte ook dat die 4-0 nederlaag tegen Gemini-Kangoeroes een uitzondering was. Alhoewel ook vandaag wel te zien was dat we moeite hadden met de sprongservice van de tegenstander. Dat was toen ook het geval”, zag Meegdes in. Uiteindelijk boekten de manschappen een dik verdiende overwinning en kon met een goed gevoel het openingsfeest worden ingedoken.