190109-stockphoto-lemoine

Lemoine: ,,Nog niet gestopt, maar kans dat ik door ga is fifty-fifty”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Ook voor tennisster Quirinie Lemoine (28) zijn het spannende dagen. Niet alleen woedt het coronavirus in Nederland rond, maar het betekent voor de Woerdense tennisster ook dat haar inkomsten voor een groot deel wegvallen. Tegenover RTV Utrecht liet zij zich hierover uit.  

In een normaal, regulier tennisseizoen speelt Lemoine de komende tijd competitiewedstrijden. Een belangrijke inkomstenbron voor spelers in het circuit die niet bij de absolute top horen, maar wel over prima tenniscapacitieiten beschikken. Tennisclubs leggen mooie bedragen neer om speelsters als Lemoine aan hun team te kunnen binden. In de afgelopen jaren kwam Lemoine uit voor het gemengd team van het Zandvoortse HLTC Leimonias.

,,Voor mij is het qua inkomsten een groot verlies. In mei en juni speel ik veel competitie en daar haal ik bijna mijn hele jaarinkomen uit. Ik weet niet hoe ik dat ga oplossen. Ik hoop dat ik kan blijven tennissen, maar ik ben ook de jongste niet meer. Misschien is het wel het einde van mijn loopbaan”, twijfelde Lemoine hardop voor de camera van RTV Utrecht.

Eerder heeft ze al geanticipeerd op een eventueel einde van haar carrière. ,,Ik ben ook wat gaan coachen en wat andere dingen gaan doen. Sinds de zomer heb ik te kampen met wat motivatieproblemen. Tijdens toernooien ben je vooral veel aan het wachten. Daar had ik totaal geen zin meer in. De weken duren dan enorm lang. Thuis ging ik veel productiever met mijn tijd om. Toernooien speel ik om te winnen en niet om mijzelf ellendig op een hotelkamer te voelen. Dat brengt mij geen resultaten”, vertelde de Woerdense.

Juist op het moment dat de motivatie weer terug is, gooit het vermaledijde virus roet in het eten. ,,Ik wilde alles op alles zetten om de US Open te halen, maar dat zit er voor mij niet meer in denk ik. Omdat ik al twijfelde wordt het wel moeilijk om mij weer op te laden. Ik ben nog niet gestopt, maar de kans dat ik doorga is fifty-fifty.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods