190409-bas-koren-jolanda-wouters

Koren: ,,Zo een blessure als ik van de stoep stap”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Eindelijk stond Bas Koren weer op het wedstrijdformulier. Hij drukte direct zijn stempel door een bal vanaf de middenlijn binnen te schieten. Toch is nu al bekend dat Koren niet elke wedstrijd op het wedstrijdformulier zal verschijnen. Dat heeft te maken met de nieuwe baan die Koren heeft geaccepteerd.  

Lees verder: Meijers: ,,Als er hulp nodig is, dan help je gewoon”

Twintig minuten. Nee het ging niet over de reistijd naar de verste club waar VV Kamerik vorig jaar naartoe moest en het is ook niet de lengte van de teambesprekingen die Patrick de Ruijter houdt. Nee, het is de totale speeltijd van Bas Koren in het afgelopen seizoen. De aanvallende middenvelder kampte met een hardnekkige liesblessure en kwam dus in zijn totaliteit niet in actie. Een groot gemis voor de selectie, maar inmiddels ook een gegeven. Koren is namelijk vaker geblesseerd dan dat hij speelt. ,,Nu ben ik fit en heb ik geen last meer van mijn lies, maar dat moet ik ook wel afkloppen hoor. Voor je het weet heb ik weer een blessure als ik van een stoep afstap”, zag Koren er zelf ook de humor nog wel van in.

Als een geluk bij een ongeluk heeft Koren ook een nieuwe baan aangenomen in de zorg. Hij begeleidt mannen met zwaar autisme gecombineerd met agressieaanvallen. Kortom, ook in weekenden moet Koren aan de slag. Hij is dus lang niet alle wedstrijden beschikbaar. Trainer Patrick de Ruijter besefte dat ook maar al te goed. ,,Bas is voor eens een hele goede voetballer en het is dus zonde dat we hem dit seizoen zo ongeveer de helft van de wedstrijden moeten missen. Anderzijds, het is veel belangrijker dat Bas aan zijn maatschappelijke carrière denkt dan alles opzij zet voor voetballen in de vierde klasse”, besefte De Ruijter maar al te goed dat hij zijn middenvelder dit jaar maar al te goed kan gebruiken.

,,We werken in shifts en tussendoor kan ik dan wel naar huis hoor. Vorige week werkte ik tot drie uur en ben ik snel naar Kamerik gegaan. Kon ik nog tien minuutjes kijken en een biertje met de gasten doen. Het is alleen wel erg wennen hoor. Ik ben weer fit en wil dus spelen. Maar goed, het werk geeft mij ook veel energie. Als je dan ziet wat ik voor de mensen waar ik mee werk kan betekenen, dan is voetbal ook niet heel erg belangrijk meer hoor”, relativeerde Koren direct.

Hoe je het wendt of keert. Als Koren erbij is, zal de kans groter zijn dat hij ook fit is. Hij speelt simpelweg minder wedstrijden waardoor hij dus ook minder kans op een blessure loopt. ,,Ik speel nu ook op een hele lekkere positie moet ik zeggen. Ik sta op het middenveld waarbij ik niet al te veel meters naar voren hoef. Althans, dat is niet verplicht”, lachte Koren. ,,Het zal wel de bedoeling zijn dat iedereen fit blijft ja. De spoeling is wat dun. Je weet alleen ook dat als iemand invalt hij voor 110 procent geeft. Je kan ook echt niet afgeven op mensen bij VV Kamerik. Iedereen doet altijd zijn stinkende best.”

Lees verder: Buijt: ,,Kijken of mijn plafond nog wat hoger ligt”

In de eerste bekerwedstrijd liet Koren in ieder geval zien het voetballen niet verleerd te zijn. De middenvelder schoot al een bal vanaf de middenlijn achter de hopeloze doelman. ,,Hij stond voor zijn goal dus ik moest het proberen. Alleen, wanneer ik het nog honderd keer probeer, dan gaat hij net zo vaak naast hoor. Daarbij moet ik er niet te veel bij nadenken. Als ik dan teveel tijd heb krijg je weer een pisballetje in de handen van de keeper.”  Het is voor VV Kamerik dus maar te hopen dat Koren het komende seizoen niet teveel zal gaan nadenken.

Foto: Jolanda Wouters; Archief

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods