Sportlust - Eemdijk (Loenen, Arends en Metalsi)

Sportlust ’46 na verlenging onderuit in bekerthriller tegen IJsselmeervogels

Sportlust ’46 nam het dinsdagavond in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker op tegen IJsselmeervogels. In de eerste helft hadden de Woerdenaren moeite en kwam het op achterstand. De ploeg revancheerde zich in de tweede helft en dus ging het duel naar een verlenging. Daarin kwam IJsselmeervogels als vroeg op een voorsprong. Een tik die de Woerdenaren niet meer te boven kwamen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor IJsselmeervogels. Vanaf de rand van het strafschopgebied trof Miguel Ramdas de vuisten van Roy Rondeltap. Mike van de Llaar schoot in de herkansing de bal naast. De thuisploeg was in de openingsfase duidelijk de bovenliggende partij. Sportlust ’46 loerde op een snelle uitbraak om IJsselmeervogels pijn te doen. Na zeven minuten volgde ook de tweede kans toen oud-prof Rydell Poepon aanvallende middenvelder Khalid Tadmine wegstak. De Woerdenaren kwamen langzaam beter in de wedstrijd en via Jorn van Lunteren en Quincy Arends werd iets teruggedaan. De thuisploeg bleef alleen gevaarlijk met de snelheid van hun aanvallers. Zo profiteerde Tadmine niet van een uitglijder van doelman Roy Rondeltap. Op het half uur testte Daniël van Warven de vuisten uit van ‘vogels’ doelman Jaimy Schaap. Op slag van rust was het dan toch raak. Khalid Tadmine kreeg teveel ruimte en wist de 1-0 achter Rondeltap te schieten.

Sportlust ’46 kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Mark van der Weijden brak door aan de rechterkant door en gunde Van Warven de kans. Hij kwam alleen net niet bij de bal. De Woerdenaren kwamen duidelijk anders de kleedkamer uit. Ze zette IJsselmeervogels eerder onder druk en dat resulteerde naast veldoverwicht in kansen. Weinig zette de thuisploeg daar tegenover tot een uur spelen. Toen schoot Darren Rosheuvel vlak voorlangs het doel van doelman Rondeltap. Na 68 minuten kwam Sportlust ’46 dan ook dik verdiend op een gelijke stand te staan. Vanaf de rand van het zestienmeter gebied schoot Nick Verhagen onberispelijk raak. Nadien golfde het spel op en neer en dus moest er verlengd worden.

In die verlenging was het al na twee minuten voetballen raak. Het was Poepon die de 2-1 direct tegen de touwen wist te schieten in de verlenging. Mark van der Weijden wist later nog de paal te raken uit een scrimmage, maar die bal wilde er niet in. Toen Yassine Tekfaoui vlak na de kantwissel ook nog de 3-1 maakte was het helemaal gedaan in het meeslepende duel. Vlak voor tijd kreeg ‘Vogel’ Miguel Ramdas nog een rode kaart na zijn tweede gele prent, maar dat deed niets meer af aan de eindstand.

IJsselmeervogels – Sportlust ’46 2-1 n.v. (1-0) 44. Khalid Tadmine 1-0, 68. Nick Verhagen 1-1 92. Rydell Poepon 2-1, 107. Yassine Tekfaoui 3-1.

Bijz. 115 twee keer geel Miguel Ramdas

Sportlust ’46: Rondeltap; N. Verhagen, Mulder (77. Sieders), Van Zoest (105. Wils), Heideman, Jansen; Van Lunteren (45. Van der Veer), Van Warven (63. Issarti), Van Hussen; Meiring (45. Van der Weijden), Arends (90+1. Berkvens).