VTC Woerden; Masha de Kwaadsteniet

Heren VTC Woerden naar overtuigende overwinning, dames onderuit tegen topploeg VIVES

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Na een zwakke wedstrijd van vorige week, wisten de heren van VTC Woerden zaterdag wel te winnen. De ploeg zegevierde met 3-1 en stuurde WIK uit Groot-Ammers dus weer puntloos naar huis. De dames van VTC Woerden moesten na twee opeenvolgende overwinningen weer een nederlaag slikken. De ploeg ging met 4-0 onderuit tegen topploeg VIVES.

De heren waren de eerste twee sets goed op dreef. WIK liet de afgelopen weken wisselende resultaten zien, waardoor het vertrouwen in een bevredigend resultaat aanwezig was. De eerste set begon goed. Mede doordat de passing bij de Woerdenaren op maat was en er flinke grip op de service van de bezoekers was. De eerste set ging met 25-17 naar de Woerdenaren. In de tweede set eenzelfde spelbeeld en dus een soort gelijke setuitslag: 25-18.

Gek genoeg viel de passing in de derde set weg. Daardoor ontstonden er meer problemen voor VTC Woerden en ging de derde set ook verloren. Er waren nog wel kansen op de setwinst, maar deze ging met 27-29 naar de gasten uit Groot-Ammers. In de vierde set stonden de gezichten weer dezelfde kant op en dus werd die met 25-22 gewonnen. De komende weken treffen de heren nog concurrenten in de middenmoot en wordt echt duidelijk waar de ploeg staat.

De vrouwen moesten na twee opeenvolgende overwinningen, weer eens een nederlaag slikken. De IJsselsteinse gasten wisten met 0-4 te winnen en dus was de Woerdense niet eens een puntje gegund. Echter kan de ploeg het hoofd omhoog houden, aangezien in twee sets redelijk stand kon worden gehouden. Daar was in de eerste set in ieder geval geen sprake van. Die ging namelijk met 15-25 verloren.

In de tweede set herpakte de ploeg zich. Aan het einde van de set knokten de dames zich terug en van 15-22 werd het zomaar 21-24. Het werd alleen nooit echt spannend aangezien de set met 22-25 de kant van VIVES op viel. Wederom kwam een grote achterstand op het bord te staan. Bij 12-22 werd coach Joost Roede genoodzaakt een dubbele wissel door te voeren. Onder aanvoering van een sterke service van Rosa Helmantel kwamen de dames terug tot 17-24 en uiteindelijk zelfs tot 24-24. Het was uiteindelijk teveel want twee punten later was ook de derde set een prooi voor de IJsselsteinse vrouwen. In de laatste set was het klaar. Tot 18-18 ging het gelijk op, maar nadien werd het 20-25 en dus zijn de dames de zaterdag puntloos geëindigd.