Thomas Heideman Sportlust - Almkerk Arie Verhagen

Heideman weer op zijn plek bij Sportlust ’46: ,,Maakte voor mijn gevoel niet meer uit hoe ik trainde”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Na de winterstop kan Sportlust ’46 beschikken over de diensten van Thomas Heideman. De spelers maakte afgelopen zomer de overstap naar Spakenburg, maar kwam na een blessure daar niet meer aan spelen toe en koos eieren voor zijn geld.  

Er was nog een club in de race om de handtekening van Heideman. De verdediger speelde al vier jaar voor Sportlust ’46 en maakte de opmars naar de top van de derde divisie van dichtbij mee. Het gaf voor hem de doorslag om voor de Woerdenaren te kiezen, des te meer omdat de ploeg ook nu weer in de race is om winterkampioen te worden. ,,Bij Spakenburg maakte het voor mijn gevoel niet meer uit hoe ik zou trainen. Ik zou toch niet spelen. Jochem Twisker en Chris de Graaf (trainer bij Spakenburg) kennen elkaar en zo wisten zij dat ik op zoek ging naar een nieuwe club”, vertelde Heideman. Zijn toevoeging aan de selectie is geen overbodige luxe vanwege de vele blessures bij de Woerdenaren.

Mede daardoor werd in het persbericht van Sportlust ’46 gerept dat Heideman nog fitter moest worden. Dat snapt hij zelf ook, want het afgelopen jaar heeft hij minder gespeeld dan vooraf gedacht werd. Vorig jaar kreeg hij te maken met een ongeluk waardoor hij er een week of negen is uit geweest. Ook begin dit jaar bij Spakenburg raakte hij geblesseerd waardoor hij na vier weken blessureleed geen wedstrijd meer gespeeld heeft. Mede daardoor stuurde hij vorige week zijn bolide alweer naar Woerden om bij Sportlust ’46 te trainen. ,,Dat voelde wel weer goed inderdaad. Het is ook daarom dat ik de keuze heb gemaakt om bij Sportlust ’46 te komen spelen. Ik ben ook niet heel lang weg geweest natuurlijk. Het geeft mij herkenbaarheid. De stap naar Spakenburg wilde ik graag zetten, maar dat is niet geworden wat ik ervan gehoopt had. Dat kan ook, maar nu heb ik ook zelf de keuze gemaakt om weer te vertrekken. Ik zag mij niet nog een half jaar daar op de bank zitten.”

Sportlust ’46 wilde ook gelijk doorpakken en legde Heideman voor anderhalf jaar vast. ,,Ze wilden gelijk doorpakken en dat begrijp ik ook goed. Ik hoop dat we nog een mooie tweede seizoenshelft neer kunnen zetten en misschien dat wij zelf wel de stap naar de tweede divisie kunnen zetten. Wellicht dat we weer een periode kunnen pakken of dat we kampioen kunnen worden”, hoopte Heideman al op een mooie rentree bij de vereniging.

Foto: Arie Verhagen; archief

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods