Zegvelds goudhaantje Bunnik: ,,Die dag dronk ik gratis bier”

De komende tijd duiken we de geschiedenis in. We zullen betrokkenen aan het woord laten over verschillende, memorabele wedstrijden. Alleen in de periode dat Sportbeleving Woerden bezig is, zijn er al veel gedenkwaardige wedstrijden langsgekomen. In de vierde aflevering blikken we terug op de promotiewedstrijd van Siveo ’60 uit 2016.

Soms zijn er van die wedstrijden waarin niemand meer een stuiver geeft voor de winstkansen. In 2016 was het promotieduel tussen Siveo ’60 en Hazerswoudse Boys er zo een. In de verlenging keken de Zegvelders tegen een 3-2 achterstand aan, terwijl ze de heenwedstrijd met 1-0 hadden verloren. Drie treffers waren er nog nodig in tien minuten tijd. Het onmogelijke gebeurde en Siveo ’60 won alsnog met 5-3.

Gerwin Verlaan maakte het winnende doelpunt en kon zijn geluk niet op toen hij zag dat de Hazerswoudse doelman zijn inzet niet meer kon keren. ,,Het was inderdaad een wereldpot. Het is alweer lang geleden, maar deze wedstrijd vergeet je niet zomaar. De voorgaande jaren zaten we er al dicht tegenaan. Het jaar ervoor werden we uitgeschakeld door Te Werve, die stootten direct door naar de eerste klasse”, herinnerde Verlaan zich. Het leek tegen Hazerswoudse Boys wederom mis te gaan. De bezoekers kwamen immers twee keer op voorsprong te staan. ,,Als je de wedstrijd nog eens terug ziet geloof je er inderdaad niet meer in.” Met twee treffers was Verlaan belangrijk voor de uiteindelijk promotie.

Een belangrijk moment was de strafschop die Siveo ’60 in de slotfase van het duel kreeg. ,,Ik weet zeker dat zij het nog altijd geen penalty vonden, maar er was wel contact. Laten we zeggen dat we er wel wat geluk hebben gehad”, was Verlaan eerlijk. Kuijer benutte het buitenkansje en er volgde een verlenging. Daarin werd Perry Bunnik de grote man van de wedstrijd. Nadat hij eerder een dubbele beenbreuk opliep, kreeg hij pas sinds kort weer minuten in het eerste elftal.

,,Ik weet nog goed dat er niet veel minuten meer over waren. Ik vertelde de ballenjongens wel dat ze goed moesten opletten, want ik zou de wedstrijd nog doen kantelen. Dat kwam ook uiteindelijk uit. Het was geweldig en mooi dat ik na dat blessureleed nog zo belangrijk kon zijn.”  Hij scoorde zelf de 4-3 en zorgde uiteindelijk voor de assist op de winnende treffer van Verlaan. ,,Dat was alleen een mislukt schot. Desalniettemin heb ik inderdaad gratis bier gedronken die dag.”