181119-afc-quick-msv-19

Gelukkig MSV ’19 trekt aan het langste eind

MSV ’19 heeft de drie punten weer binnen. Thuis tegen Stolwijk sleepte het team uit Montfoort een 2-1 overwinning binnen waarmee het weer een positie stijgt op de ranglijst. Een gemakkelijke overwinning was het niet en trainer Ron Verkuijl is dan ook blij dat zijn team een overwinning heeft kunnen boeken.

Tekst: Willem Bastian

Met een voorsprong van één punt ten opzichte van Stolwijk begon MSV ’19 aan de wedstrijd. Bij een eventuele overwinning zou het meer lucht krijgen tegenover de concurrent. MSV ‘19 begon dan ook goed aan de wedstrijd en had in de eerste tien minuten het overwicht. Het had een aantal kansen op de eerste treffer maar een grote mogelijkheid van Timo Bakker om de scoren te openen werd niet benut. Waar de middenvelder het beste zelf een schot had kunnen lossen, legde Bakker de bal terug op de zestien, waardoor het gevaar uit de aanval verdween. Hierna werden de ruimtes groter bij de thuisploeg en vielen steeds meer gaten tussen de linies. Het gaf Stolwijk veel ruimte achterin, en met niet goed ingrijpen gaf het de 0-1 weg. Met deze stand gingen beide teams de kleedkamers in.

Met een achterstand besloot trainer Ron Verkuijl het één en het ander aan te passen in de verdediging. “Ik vond dat ik een omzetting moest doen. Ik had Hugo Peters weer rechtsback gezet en Zino als voorstopper geposteerd omdat Hugo opbouwend toch wat meer kon brengen”. Na deze maatregel en met toenemende inzet versterkte het spel van de thuisploeg. In de zeventigste minuut viel de gelijkmaker na een goede voorzet van Hugo Peters. De keeper had hieruit nog wel een antwoord op het schot van Van Geffen maar kon niet voorkomen dat Wouter Scholman de bal uit de rebound binnen schoot. Na de gelijkmaker bleef het spannend. Beide ploegen gaven veel weg en gaven de tegenstander de mogelijkheid om tot scoren tot komen. Vier minuten voor tijd kwam het dan ook tot het derde doelpunt van de wedstrijd. Wederom kon de keeper van Stolwijk een voorzet van MSV voor het doel weg werken, maar dit keer was het Jort van Geffen die bal uit de rebound binnen tikte: 2-1. Met man en macht streed MSV de laatste minuten en wist het de overwinning veilig te stellen.

Hiermee haalt MSV ’19 weer drie zwaarbevochte punten binnen en loopt het uit op concurrent Stolwijk. De oefenmeester van het team uit Montfoort is dan ook tevreden “Vorige week stonden we ook voor en vandaag wilden we in ieder geval niet hetzelfde overkomen. Uiteindelijk is het dan ook gelukt om de winst over de lijn te trekken. Een belangrijke overwinning”.

MSV ’19: Jack Wilson; Zino, Jesper Kolfschoten, Stijn Groenenwoud, Hugo Peters; Mark Kemp, Paul Sluijs, Wouter Scholman, Timo Bakker; Harm Oostveen, Jort van Geffen