Excelsior '31 - Sportlust '46 Arie Verhagen

Geduldige Van der Veer wacht op kans: ,,Niet elk jaar naar nieuwe club”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Mitchell van der Veer knokt zich stapje voor stapje richting een basisplaats bij derdedivisionist Sportlust ’46. De speler die vorig jaar zomer over kwam van het Leusdense Roda ’46 heeft voor zichzelf een duidelijk plan waarin geduld een sleutelwoord is. ,,Ik ben sowieso niet een speler die elk jaar voor een nieuwe club speelt.”

Het was voor Van der Veer wel de bedoeling om zijn traject de tijd te geven. Hij wist ook wel dat de stap vanaf Roda ’46, dat in de eerste klasse uitkomt, groot zou zijn. En dan promoveerden de Woerdenaren ook nog eens naar de derde divisie. ,,Ik wilde kijken waar mijn plafond zou liggen. Het geduld werd dan ook zeker op de proef gesteld, maar het lukte mij goed om aan te haken bij het niveau op trainingen. Dan kreeg ik in oefenwedstrijd speelminuten en tot slot ook in competitiewedstrijden”, vertelde Van der Veer over zijn ontwikkeling binnen de groep. Vorige week stond hij ook in het basiselftal tegen Excelsior ’31.

Eerder kwam hij onder Patrick Loenen al uit in de jeugdafdeling van het Mijdrechtse Argon. ,,Ik kan ook erg veel van hem leren. Daarbij wist ik ook dat het niet vanzelfsprekend zou zijn dat ik erg veel zou gaan spelen. Dit gaat alleen steeds beter. Op mijn leeftijd is het ook belangrijk om minuten te maken, maar ik ben ook naar de club gekomen vanwege hun ambitieuze plannen. Dit is ook een leuke groep waar ik mij kan ontwikkelen.”

Na het eerste competitieduel tegen Goes kampte Van der Veer ook met een blessure. Echt duidelijk werd niet hoe lang dit zou duren. ,,Ik had wat last van de aanhechting van mijn lies. Dat was dus heel vervelend en je moet bij ons natuurlijk altijd aan de bak. Het is mogelijk dan in de pikorde te dalen. Gelukkig kreeg ik in de laatste wedstrijd een basisplaats en ik hoop naar een vaste basisplaats toe te werken.”  Morgen zal Van der Veer wederom hopen op een plek bij de eerste elf wanneer het elftal in eigen huis het Friese Harkemase Boys ontvangt.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods