Kamerik - Leerdam Sport

Fouten leiden Kamerikse nederlaag in: ,,Voorbereid degradatiekandidaat te zijn”

VV Kamerik kon zaterdagmiddag een helft mee met Zwammerdam, maar toen was het verzet ook snel gebroken. Na tien minuten in de tweede helft stond er een 2-0 tussenstand op het bord en waren voor de Kamerikse vierdeklasser de punten uit zicht.

Hoe groot het contrast af en toe kan zijn, bleek afgelopen zaterdag wel. In de rust vertelde Yoni Sahertian als trainer van VV Kamerik dat zijn ploeg het prima deed en dat ze tegen Zwammerdam best wel een punt konden pakken. Een blik op zijn bank leerde hem dat er misschien wel nog meer in zou zitten. Topscorer Jurrie van den Berg kon namelijk nog worden ingebracht. Nadat de tweede helft in gang was gezet, bleef er van de hoop weinig meer overeind. Eerst ging doelman Richard Eveleens de mist in en even later scoorde Zwammerdam nog eens: 0-2 en wedstrijd gespeeld.

,,Dat geloof was inderdaad snel weg. We gaven gewoon twee cadeautjes weg. Iedereen wist tijdens het duel wel wat we moesten doen en daardoor maakten we het Zwammerdam ook lastig. Ze begonnen ook op elkaar te zeuren en binnen hun aanvalsspel hadden ze geen antwoord op onze manier van voetballen. In de tweede helft konden we wellicht nog wat forceren, maar die hoop werd na tien minuten dus weggeblazen. Het vizier kon op Sportief”, bedacht Sahertian zich al tijdens de wedstrijd. Morgenavond staan beide staartploegen tegenover elkaar namelijk.

,,We hebben nog steeds het geluk niet. Een resultaat komt alleen wel steeds dichterbij. Dat is ook een van de redenen dat de jongens nog komen trainen. Ik blijf ook gewoon positief, want ondanks de verliezen moeten we het proces in ogenschouw blijven nemen. We waren er namelijk wel op voorbereid dat we een degradatiekandidaat zouden zijn. Wij gaan gewoon door met het proces en hebben tegen grotere tegenstanders ook gewoon niets te verliezen.”

VV Kamerik – Zwammerdam 0-4 (0-0) 0-1 Ruben de Bruin, 0-2 Koen Woudenberg, 0-3 Lars Kremer, 0-4 Koen Woudenberg

VV Kamerik: Richard Eveleens; Jelle Ruis, Stef de Boer, Roy Voorbij, Eduard Kooijman (Joris Hoogendorp; Sam van Zijl); Jelmer Knijff, Rick Veenstra, Jan Dirk de Bruijn; Christiaan van de Laarschot (Jurrie van den Berg), Roy Hutchinson, Jelle de Boer (Jelle de Wit).