190225-fc-oudewater-bunnik

FC Oudewater zet belangrijke stap richting volgende ronde

FC Oudewater is de bekercompetitie goed gestart. De Oudewaterse derdeklasser versloeg competitiegenoot Schoonhoven met 3-1 en heeft dus een mooie stap gezet richting de volgende ronde van het toernooi daar het nog vierdeklassers Cabauw en Linschoten treft.

Het was al voor het derde jaar op rij dat FC Oudewater als tegenstander in de poulefase van het bekertoernooi Schoonhoven treft. De manschappen van Harry Akkermans konden een mooie zege noteren in omstandigheden die vrij zwaar waren. Het kwik dat aardig hoog opliep in combinatie met een wedstrijd op kunstgras staat garant voor in ieder geval een drinkpauze. ,,In dat opzicht waren het inderdaad wel moeilijke omstandigheden”, wist de oefenmeester.

De start was voor de gastheren vervelend. Al na een paar minuten was het Jasper Kooman die de bal uit een hoekschop op zijn achterhoofd kreeg. De debutant startte daardoor ongelukkig, maar herpakte zich tijdens het duel goed. Nog in de eerste helft kon Bart Griffioen op aangeven van Mike Rijsbergen scoren, waarna voor rust diezelfde Rijsbergen een steekbal van Walter van der Neut in het doel wist te deponeren. Het slotakkoord kwam tegen het einde van de wedstrijd toen Menno Venhof de wedstrijd in het slot wist te gooien.

,,In de tweede helft zakte de wedstrijd ver weg. Eigenlijk kon Schoonhoven niet meer en wij waren te gemakzuchtig. Wij hadden de kansen om de score op te laten lopen, zonder overigens echt briljant te spelen”, keek trainer Harry Akkermans terug op het duel. ,,Het spel vond voornamelijk plaats op de helft van Schoonhoven. Ik denk dat wij in de tweede helft nog een kans of vier hebben gekregen, terwijl zij nog amper op die van ons verschenen”, aldus de oefenmeester.

Met Schoonhoven lijkt FC Oudewater op papier de sterkste tegenstander uit de poule al getroffen te hebben. De ploeg ziet in de komende twee weken nog duels met Cabauw en VV Linschoten tegemoet. Twee vierdeklassers waarvan FC Oudewater dus op papier van zou moeten winnen. ,,Deze overwinning biedt dus perspectief om uiteindelijk door te kunnen gaan”, rekende Akkermans voor. Nu is het zaak om de theoretische bespiegelingen in de praktijk te laten uitkomen.

FC Oudewater  – Schoonhoven 3-1 (2-1) 6. Jasper Kooman (e.d.) 0-1, 29. Bart Griffioen 1-1, 42. Mike Rijsbergen 2-1, 75. Menno Venhof 3-1

FC Oudewater: Arnold de Ruijter; Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Jasper Kooman (Joost Miltenbrug), Djardo Boele; Mike Rijsbergen, Nick van den IJssel, Ivo Anbergen; Menno Venhof, Tim Goes, Bart Griffioen (Sjoerd Wiltenburg).