FC Oudewater - Lugdunum - PR FC Oudewater

FC Oudewater voltooid hattrick aan gelijke spelen: ,,Lagen mogelijkheden om te winnen”

FC Oudewater nam het afgelopen zaterdag op tegen RCL. De tweedeklasser speelde voor de derde week op rij gelijk. Het geeft aan dat de ploeg van Redel mee kan op het niveau, maar uiteindelijk behoefte heeft aan een overwinning.

Nadat de ploeg het eerste duel van de competitie werd verloren, toonde de ploeg zich in de volgende wedstrijden stabiel. Maar liefst driemaal speelde de ploeg gelijk. ,,We hebben er weer een puntje bij. Het was voor ons een prima wedstrijd tegen een goede en degelijke ploeg”, vertelde trainer Alex Redel. ,,Er lagen mogelijkheden om de wedstrijden te winnen. Het wordt ook zaak een keer te gaan winnen. Het zit allemaal dicht bij elkaar en het seizoen duurt lang. Bij vlagen hebben we gewoon goed voetbal laten zien”, vertelde Alex Redel.

FC Oudewater begon het duel nog uitstekend. De ploeg kwam via Bart Griffioen op een 1-0 voorsprong te staan. De rest van de eerste helft bleef de Oudewaterse ploeg prima spelen, maar ook RCL kreeg kansen. Ze raakten nog eens de paal en het spel ging over en weer, totdat het elftal vlak voor rust de bal buiten de lijnen moest trappen. Met nog drie minuten in de eerste helft te gaan gebeurde dit niet, leed het elftal balverlies en lag de gelijkmaker zo achter doelman Bart Meuleman.

,,In de tweede helft kwam RCL er niet meer aan op een paar lange ballen na. Die werden overigens wel gevaarlijk, maar voetballend waren wij bovenliggend. Wij moeten dan nog niet wat scherper zijn om uiteindelijk te kunnen winnen. De tweede helft was van onze kant uitstekend.”

FC Oudewater – RCL 1-1 (1-1) 26. Bart Griffioen 1-0, 44. 1-1.

FC Oudewater: Bart Meuleman; Nick van den IJssel, Bob Appels (Walter van der Neut), Bram Noordman, Jesper van der Zwart; Simon la Lau, Marc Oosterwijk, Sjoerd Wiltenburg (Menno Venhof); Sebastiaan Evers (Sven Rietveld), Tim Goes (Kick van Zuijlen), Bart Griffioen)