FC-Oudewater-S.V.-Nieuwkoop-800x706

FC Oudewater speelt voor paashaas: ,,Goals geven we normaal niet zo weg”

FC Oudewater kwam tot tweemaal toe op voorsprong te staan, maar slaagde er niet in de wedstrijd met een overwinning af te sluiten. Daarvoor was er defensief te weinig communicatie tussen de spelers van de derdeklasser. Het duel met Aarlanderveen eindigde dus in een 3-3 gelijkspel.

Lang rouwden de spelers van FC Oudewater niet over het geleden puntverlies. In een kring werd al vrij snel een biertje genuttigd door de spelers. De muziek van André Hazes ging aan en de gedachten werden alweer op de plannen van de zaterdagavond gericht. Het was ook ten dele het devies van trainer Alex Redel. De uitslag was terecht en de doelpunten werden gemakkelijk cadeau gedaan. Daarnaast, er zijn nog acht punten voorsprong te verdedigen op naaste achtervolger Alphia. ,,Maar dit mogen we nog altijd niet meer uit handen geven. Normaliter geven we ook niet veel goals weg, maar vandaag wel”, vertelde trainer Alex Redel.

Al na een minuut of twintig stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong. Willem la Lau en Wouter van Sprundel vonden het net. Nog voor de rust was de stand alweer gelijk getrokken. Thom Nouwens trof doel uit een vrije trap die door de muur van richting werd veranderd. Even later kopte ook Luca Janszen binnen. Toen Redel in de tweede helft onder meer Sebastiaan Evers binnen de lijnen bracht en hij niet lang nodig had voor een derde Oudewaterse treffer leek het toch nog de juiste kant op te vallen, maar Alessio van der Straaten bracht de ploegen weer op gelijke hoogte.

,,In de eerste helft was het erg onrustig en wij speelden gewoon niet one beste wedstrijd. Tegelijkertijd is er gewoon niets aan de hand. We moeten nog vijf keer winnen. Je mag het ook nooit meer weggeven en het is ook nog maar de vraag of Alphia alles wint. Zo goed als het vorige week was, zo matig was het vandaag. Ballen over tien meter kwamen niet aan. Tja, dan is het lastig voetballen.”

FC Oudewater – SV Aarlanderveen 3-3 (2-2) 11. Willem la Lau 1-0, 18. Wouter van Sprundel 2-0, 24. Thom Nouwens 2-1, 45+3. Luca Janszen 2-2, 58. Sebastiaan Evers 3-2, 62. Alessio van der Straaten 3-3

FC Oudewater: Bart Meuleman; Walter van der Neut (76. Mike Rijsbergen), Joost Miltenburg, Bob Appels (57. Niek Sluis), Jesper van der Zwart; Ivo Anbergen, Simon la Lau (57. Sjoerd Wiltenburg), Sven Rietveld; Tim Goes, Willem la Lau (57. Sebastiaan Evers), Wouter van Sprundel (76. Kick van Zuijlen).