191111-fc-oudewater-oegstgeest

FC Oudewater pakt volle buit uit eerste wedstrijden

Drie wedstrijden gespeeld en negen punten. Het weerzien met de regio Utrecht is voor FC Oudewater vooralsnog plezierig. Zaterdagmiddag werd overwegend gemakkelijk gewonnen van het Culemborgse Focus ’07: 1-2.

Lees verder: Montfoort SV ’19 nipt en pas laat onderuit tegen favoriet Sliedrecht

Aan het begin van het seizoen werd de indeling van de KNVB op het Sportpark Markveld met chagrijn ontvangen. FC Oudewater moest weer afreizen naar de regio Utrecht en speelde dus geen derby’s in het Groene Hart meer. Twee jaar geleden was dat ook al het geval en daaraan had de ploeg maar weinig goede herinneringen. Nietszeggende tegenstanders en een seizoen lang spelen in de middenmoot. Hoe anders is het nu de ploeg drie wedstrijden in de competitie heeft gespeeld. Natuurlijk zal het elftal deze prestaties liever in de regio leveren, maar negen punten uit drie duels is uitstekend.

,,Misschien is het ook wel boven verwachting hoor. De overwinning tegen Focus ’07 was alleen wel verdiend hoor. We speelden misschien niet goed, maar we zijn ook niet per se in de problemen geweest. Dat wij niet zo goed speelden had ook wel met het spel van hun te maken. Ze hanteerden veelal de lange bal en daar hadden wij moeite mee. We hadden ook wel de mazzel dat we tegen een ploeg speelden die niet zo heel goed waren, want anders was het wonnen we denk ik niet”, was trainer Alex Redel ook kritisch op de vertoning van zijn ploeg.

Het begin van de wedstrijd was dan duidelijk voor FC Oudewater. Al binnen zes minuten zette Tim Goes goed druk en kon op die manier profiteren van een foutieve Culemborgse terugspeelbal op de doelman. ,,We kregen uiteindelijk nog wel twee of drie goede mogelijkheden en nog in de eerste helft scoorde Tim Goes ook zijn tweede doelpunt van de middag.” In de tweede helft deed Focus ’07 nog iets terug. In de slotfase kwam ook nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar keeper Bart Meulman redde knap.

,,Ondanks dat we niet goed speelden, had ik op de bank geen enkel moment het idee dat we niet zouden winnen. Wanneer je ook de eerste twee wedstrijden tegen goede ploegen speelt, dan is het ook iets mentaals. Je wil natuurlijk het liefst het voetbal van de afgelopen weken zien”, vertelde Redel. Volgende week wacht het duel met EDO. De enige ploeg die ook drie wedstrijden wist te winnen.

Lees verder: Sportlust ’46 pakt derde zege in matig duel tegen VVOG

Focus ’07 – FC Oudewater 1-2 (0-2) 4. Tim Goes 0-2, 33. Tim Goes 0-2, 66. Ivo Anbergen (eigen doelpunt) 1-2