Tim Goes - FC Oudewater - Archief

FC Oudewater pakt tweede zege op rij: ,,Ook tegenstanders waartegen het niet te herstellen is”

Na de overwinning van vorige week op TAVV, heeft FC Oudewater de stijgende lijn door weten te zetten. Ook tegen EMM ’21 werd er gewonnen. De Oudewaterse ploeg wist met 3-1 te winnen na een 0-1 achterstand.

Met drie keer een gelijkspel was FC Oudewater dan wel ongeslagen, maar schoot het qua puntenaantal niet per se op. De ploeg van Alex Redel stond dan ook niet heel hoog op de ranglijst. De afgelopen twee weken pakte de ploeg zes punten en stijgt het logischerwijs. Wat dat betreft is de ploeg erg degelijk. Verliezen deed het elftal immers alleen nog maar van DONK in de opening van het seizoen. In de beker werd enkel van Benschop verloren en schakelde de ploeg zelfs vierdedivisionist VOC uit. ,,Het was zaterdag voor ons al met al een goede overwinning”, vertelde trainer Alex Redel.

De Oudewaterse ploeg speelde in de eerste helft niet heel goed. Niet voor niets kwam EMM ’21 ook op voorsprong te staan. ,,Iedere tweede bal was voor de tegenstander en wij waren overal een stap te laat. We speelden daardoor een soort van reactie voetbal. Die jongens bedachten zich op het moment wat ze moesten doen”, aldus Redel. ,,Dan ben je dus altijd te laat en dat hebben we in de rust recht gezet en in de tweede helft ging dat al een stuk beter.” Uit een spelhervatting maakte FC Oudewater vervolgens twee keer een treffer waardoor ze op gelijke hoogte wisten te komen. Kick van Zuijlen scoorde zijn eerste treffer van het seizoen. Even later was het Jesper van der Zwart die binnen wist te schieten. Uiteindelijk gooide een kwartier voor tijd Sven Rietveld de boel in het slot.

,,Gelukkig werden wij op tijd wakker. We hebben weinig kansen weg gegeven en dat is een goed gegeven omdat we met twee jonge jongens centraal achterin spelen. De competitie zit ook dicht bij elkaar dus het zal ook zo zijn dat je stuivertje blijft wisselen door het seizoen heen. Het was nu gelukkig weer een stuk beter dan vorige week en we hebben nog geen wedstrijd gehad dat we de mindere waren. Het is fijn dat we na drie gelijke spelen nu ook weten te winnen. Zeker op basis van de tweede helft was deze ook verdiend. Maar, zo’n eerste helft moet wel echt beter. Er zijn ook tegenstanders waartegen we het niet meer kunnen herstellen namelijk.”

FC Oudewater – EMM ’21 3-1 (0-1) 23. Roy Hoogenboom 0-1, 62. Kick van Zuijlen 1-1, 74. Jesper van der Zwart 2-1, 82. Sven Rietveld 3-1

FC Oudewater: Kaj van den Heuvel; Nick van den IJssel, Bram Noordman, Kick van Zuijlen, Jesper van der Zwart; Walter van der Neut, Sjoerd Wiltenburg (70. Lars Janmaat), Simon la Lau (20. Sven Rietveld), Tim Goes (61. Menno Venhof), Sebastiaan Evers, Bart Griffioen (70. Thomas Hoogenboom).