FC Oudewater - WDS

FC Oudewater meldt zich als titelkandidaat

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Het was een nieuwe topper voor FC Oudewater. Vorige week werd in extremis Hazerswoudse Boys verslagen, nu hield Rohda ’76 in de slotfase stand tegen de Oudewaterse ploeg. Goede kansen kreeg de ploeg nog wel, maar tot een doelpunt kwam men niet meer.

Wanneer de voorbereiding op de topper een voorbode zou zijn op de wedstrijd, dan had FC Oudewater wellicht met ruime cijfers verloren. “Onze voorbereiding werd een beetje verstoord. Sjoerd Wiltenburg viel met een blessure uit. Hij werd vervangen door Wouter van Sprundel, maar ook hij viel na negentien minuten geblesseerd uit”, baalde trainer Harry Akkermans. Daarnaast was de trainer ook eerlijk over de prestatie van Rohda ’76. “Zij speelden een goede wedstrijd en vormden dan ook een prima tegenstander die zijn zaakjes goed op orde hadden. Ze oogden vrij fris en maakten het ons in de eerste helft redelijk moeilijk.”

Het was een wedstrijd waarbij het redelijk gelijk op ging, maar waar Rohda ’76 het eerst uur de ogenschijnlijk betere ploeg was. Daarna kwam FC Oudewater beter in de wedstrijd. Echter, het aloude spreekwoord deed weer de kop op. Wanneer jijzelf je kansen niet afmaakt doet de ander dat wel. Zo geschiedde het ditmaal in het voordeel van FC Oudewater. De sluitpost van de Bodegraafse ploeg liet de bal uit zijn handen glippen naar aanleiding van een standaardsituatie. Menno Venhof was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken.  Op slag van rust kwam de Oudewaterse ploeg zodoende op een 1-0 voorsprong. Na de rust bleek dit niet voldoende te zijn. Rohda ’76 kwam langszij en liet tegelijkertijd de eindstand op het scorebord aantekenen.

In de rust bracht trainer Harry Akkermans een wijziging in de speelwijze door. “Wij gingen, net als Rohda ’76, de lange bal hanteren. Wij besloten dat als antwoord te geven op het feit dat zij ook de lange bal speelden. Het vormde de beste methode om hun te bestrijden. Deze manier van voetballen is een onderdeel van onze speelwijze om zo af en toe te gebruiken.” Zeker is dat het geen structurele manier van voetballen is.

Zeker is na dit treffen dat FC Oudewater zich met zekerheid gemeld heeft als titelkandidaat. De ploeg kent een prima start, waarbij het al twee concurrenten voor het kampioenschap heeft ontmoet. Zaterdag wacht een volgende lastige tegenstander in de vorm van Sportief. Dan moet blijken of de ploeg zijn goede reeks voort kan zetten.