Maitham Mohammed Taher

FC Oudewater geflatteerd onderuit

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Het was een boeiende derby. FC Oudewater – WDS was geen hoogstaand duel, maar aan amusement geen gebrek. In de eerste helft was de thuisploeg, ondanks minder goed veldspel, als bovenliggende partij aan te wijzen. De tweede helft ontaardde in een schiettent aan beide kanten. Kansen te over, maar een gebrek aan rust bij het afronden.

FC Oudewater kende dinsdagavond een doel. De volgende ronde van het bekertoernooi veiligstellen. Dit lukte in zijn geheel niet. Het liep tegen een geflatteerde 4-0 nederlaag aan. Geflatteerd omdat de thuisploeg zelf al vroeg het duel had moeten al dan niet kunnen beslissen. Geflatteerd omdat WDS zich vakkundig naar kansen counterde. Het bracht de bezoekers twee strafschoppen in de laatste zes minuten van het duel. De eerste werd afgerond door invaller William Tichem, de tweede door routinier Lourens Uiterwijk.

In de eerste helft was het Haitham Mohammed Taher die aan Oudewaterse zijde opviel. Veelvuldig legde hij zijn directe opponent in de luren. Net als de gehele ploeg vond ook hij geregeld Jan Boerefijn op zijn weg. De doelman van WDS verrichtte een aantal knappe reddingen waardoor de hatelijke nul op het scorebord bleef staan. Was het de doelman niet, dan was het wel het houtwerk dat een treffer in de weg stond. Uiteindelijk was het bij WDS direct raak. In de ‘dying seconds’ van de eerste helft liep men via Emiel Griffioen en Eric Cromwijk van 0-0 uit naar een 2-0 voorsprong.

“Ik vond ons de eerste helft slap en ongeconcentreerd. Ik ben totaal niet tevreden over hoe wij met onze kansen omgingen. Dat heeft met wedstrijdinstelling te maken. Ik constateer dat wij hem er niet inschieten en WDS wel. De kansen voor ons waren groter”, vertelt trainer Harry Akkermans. Hij is er daarnaast van overtuigd dat het niet met kwaliteit te maken heeft. “Wij hebben gewoon goede spelers, alleen is daar vanavond weinig van terug te zien”, toont de oefenmeester zich zelfkritisch. “Je mag WDS dan een groot compliment geven. Zij hebben met hun middelen er het maximale uitgehaald.”

De wedstrijd leek zodoende vlak voor rust al in het slot gevallen te zijn. Echter, Akkermans koesterde dit idee niet. “Ik dacht dat we na rust makkelijk nog twee of drie goals konden maken. Dat hebben we alleen nagelaten. Wanneer we met slecht spel zoveel kansen creëren, dan wil ik ons nog wel eens zien wanneer we ook goed spelen.” Het is duidelijk. Akkermans was dinsdagavond zwaar ontevreden over het vertoonde spel. In balbezit lukte het de ploeg nog om de bal vrij te maken en via de laatste linie het spel te verleggen. Echter, er was onvoldoende beweging vanuit het middenveld om zo bij de voorste te komen. Resultaat: lange halen.

FC Oudewater heeft nog anderhalve week om het nodige te repareren. Teamafspraken zullen opnieuw besproken worden. Een laatste testcase in de vorm van Zwarte Pijl wordt aangegaan. FC Oudewater heeft nog voldoende tijd om fris en fruitig aan de start van de competitie te verschijnen.