Kees Verhaar - FC Oudewater - TAVV

FC Oudewater boekt gelukkige overwinning: ,,Zaterdag heeft de gelukkigste ploeg gewonnen”

FC Oudewater wist zaterdag een gelukkige overwinning te boeken op Legmeervogels. De ploeg van Alex Redel won met 2-1 en staat zodoende op een gedeelde tweede plaats. Echter, daarvan gaat het elftal niet zweven. Nog altijd wil de ploeg zo snel mogelijk veilig zijn.

Op het eigen sportpark stond de klok al zo’n minuut of vier op negentig wanneer Bart Griffioen iets doet wat hij eerder niet vaak heeft gedaan. De aanvaller kopte de bal in extremis achter de doelman van Legmeervogels. ,,Maar dat doet hij normaal gesproken dus nooit”, vertelde Alex Redel na afloop van het duel. De trainer zag ook in dat de overwinning niet per se verdiend was. ,,De gelukkigste ploeg won zaterdag. Een gelijkspel was echt verdiend geweest. Niet voor niets schoten zij nog twee minuten voor tijd op de lat.

In de eerste helft had Bart Griffioen de ploeg al op een voorsprong weten te schieten. Nadat Redel meer grip op de wedstrijd wilde krijgen en dus Tim Goes naar de kant haalde en Simon la Lau binnen de lijnen bracht. Echter, twee minuten later maakte het bezoekende Legmeervogels de gelijkmaker al. ,,Ik moet ook zeggen dat ik het een goede ploeg vindt. Ze hebben op het middenveld goede spelers. Nu waren wij de eerste twintig minuten echt heer en meester, maar na die twintig minuten durfden we niet meer door te stappen enk regen zij meer grip op de wedstrijd.”

Na de overwinning van de Oudewaterse tweedeklasser is de ploeg opgeklommen naar de gedeelde tweede plaats, maar over eventuele prijzen na het seizoen denkt de trainer nog niet na. ,,Laten we ons maar zo snel mogelijk veilig spelen. Als we een paar keer verliezen, kan je ook zomaar op een elfde plaats belanden. Het is ook te hopen dat de onderste zes snel wat afgescheiden worden van de ploegen daar boven. Dan ga je toch wat gemakkelijker voetballen”, vertelde Redel.

FC Oudewater – Legmeervogels 2-1 (1-0) 11. Bart Griffioen 1-0, 48. Jasper Burgers 1-1, 90+4. Bart Griffioen 2-1

FC Oudewater: Kaj van den Heuvel; Nick van den IJssel, Bram Noordman, Kick van Zuijlen, Jesper de Zwart; Walter van der Neut, Lars Janmaat (75. Jelmer Vooijs), Tim Goes (45. Simon la Lau); Sven Rietveld, Sebastiaan Evers (70. Menno Venhof), Bart Griffioen.