SC Woerden - Sportief - Jolanda Wouters

Doornkamp: ,,Bodegraven is altijd een lastige tegenstander voor ons”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Na negentig minuten voetbal stond er een 4-3 overwinning voor SC Woerden op de borden. Alleen die uitslag doet vermoeden het elftal van Mike Doornkamp een stuk meer problemen kende met Bodegraven, maar dat is schijn. SC Woerden was incasseerden alleen uit dode spelmomenten en gaf wederom weinig weg.

Lees verder: Hajji: ,,Ik mag brutaler in mijn spel zijn”

,,Ik had geen enkel moment de indruk dat we deze wedstrijd niet zouden gaan winnen. Toch blijft Bodegraven altijd een lastige tegenstander voor ons. Uiteindelijk moet je deze wedstrijden gewoon winnen en dan is het op deze manier goed”, vertelde trainer Mike Doornkamp. Zijn ploeg toonde zich vooral onoplettend bij dode spelmomenten. Bij de eerste tegentreffer werd een vrije trap snel genomen, bij de tweede tegentreffer werd een vrije trap direct binnen geschoten en in de blessuretijd kreeg Bodegraven nog een strafschop.

SC Woerden zelf creëerde het nodige aan kansen. Het elftal verzuimde om in de eerste dertig minuten een grotere voorsprong te nemen. Jesper Kleiweg zette de ploeg op voorsprong, maar daarop werd prima gereageerd door Bodegraven. Jacinto Papilaja zorgde weer voor de nieuwe voorsprong, maar daar werd Bodegraven wat betreft het scoreverloop niet warm of koud van. De gelijkmaker werd dan ook weer snel benut. Vervolgens waren het weer Papilaja en Kleiweg die voor een ruimere voorsprong zorgden. ,,We begonnen echt goed aan de wedstrijd en we kregen ook veel kansen”, aldus de trainer die tevreden was met de punten. ,,Dit is namelijk altijd een lastige wedstrijd voor ons.”

Waar het elftal aan het begin van dit seizoen nog kampte met personele problemen, is dat inmiddels al flink verminderd. Zaterdag ontbrak doelman Nick Rekers. Hij werd vervangen door Olaf Coljé. ,,Deze selectie is gewoon breed en het kan dus ook alle kanten op. Toch is het niet heel verrassend dat we nu alles gewonnen hebben hoor. Van Sportief en Bodegraven hoor je te winnen. De komende weken krijgen we een pittig programma met SCH ’44, Zevenhoven en Zwammerdam als tegenstanders.” Over vier weken weet SC Woerden dus echt waar het staat.

Lees verder: SC Woerden walst over Sportief heen

Bodegraven – SC Woerden 3-4 (1-2) 0-1 Jesper Kleiweg, 1-1 Ilias Hadi, 1-2 Jacinto Papilaja, 2-2 Robbert van de Herik, 2-3 Jesper Kleiweg, 2-4 Jacinto Papilaja, 3-4 Robbert van de Herik