peters-jolanda-wouters-sch-44

Dijksterhuis: ,,Het is dan nog gewoon drie kwartier”

Het Bodegraafse Rohda ’76 had zaterdag tegen SCH ’44 niets in te brengen. De ploeg van Renato Dijksterhuis veegde in de eerst helft de vloer met de opponent aan, maar na negentig minuten voetbal stond er ‘slechts’ een 4-2 overwinning voor de Harmelenaren op het bord.

Lees verder: Van Bemmel (SCH ’44) blijft aan kop, maar Van der Weijden (Sportlust ’46) is een gevaar

Wanneer Renato Dijksterhuis aangeeft zijn ploeg de beste eerste helft ooit te hebben zien spelen dan zegt dat veel. Dijksterhuis heeft namelijk door de jaren heen zo’n vijf jaar voor de groep gestaan. Daarbij bleef de ploeg vorig seizoen ongeslagen en speelde het genoeg goede wedstrijden. Het moge duidelijk zijn, de ploeg speelde echt een goede eerste helft. Na een 45 minuten voetbal stond er dan ook niet voor niets een 4-1 tussenstand op de borden. ,,Maar als dat 7-1 was geweest, dan had dat ook helemaal niet gek geweest”, aldus de oefenmeester.

,,Na rust zakten we nog ver terug, maar ook toen kregen we nog voldoende kansen. Zij hadden helemaal niets in te brengen. Maar goed, de competitie duurt lang en wie zegt mij dat we er weer acht op een rij zullen gaan winnen. We moeten daar echt nog flink ons best voor gaan doen”, vertelde Dijksterhuis. Het was al na enkele minuten 1-0 voor de Harmelenaren. Joey van Bemmel kopte de bal binnen. Nadien maakte de Bodegravers al snel gelijk, maar via Jeffrey Buijt, Dirk Jan Wit en nogmaals Joey van Bemmel kwam er een ruime tussenstand op de borden.

In de rust was er dus een uitgelaten stemming in de Harmelense kleedkamer. ,,Misschien moet ik dan ook wel de hand in eigen boezem steken. Vaak is na zo’n eerste helft de tweede helft helemaal niets. Dan moet ik die stemming misschien wel de kop indrukken. Ga er maar aanstaan he, het is dan nog gewoon drie kwartier”, dacht de trainer hardop na over de juiste benadering van zijn selectie. ,,Ook in de tweede helft waren we dik de bovenliggende partij hoor. Het was alleen een stuk minder vloeiend dan in de eerste helft.”

Volgende week krijgt SCH ’44 naar verwachting een tegenstander van ander formaat. SC Woerden is dan de opponent en dus moet de ploeg er dan ook weer staan. ,,Dat wordt een pittige tegenstander. Ook een belangrijk potje, want zij hebben niet voor niets met ons en Zevenhoven nog negen punten.  Maar goed, de competitie is nog lang.”

Lees verder: Buijt: ,,Kijken of mijn plafond wat hoger ligt”

SCH ’44 – Rohda ’76 4-2 (4-1) 1-0 Joey van Bemmel, 1-1 Mitchell van Waveren, 2-1 Jeffrey Buijt, 3-1 Dirk Jan Wit, 4-1 Joey van Bemmel, 4-2