Laurens de Vor

De Vor: “Dan heb ik niet voor niets gefitnesst”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

De zinnen werden vorig seizoen verzet. Laurens de Vor zou alle aandacht gaan geven aan zijn werk. Een half jaar later ziet de situatie er gedeeltelijk anders uit. Door de uitpuilende ziekenboeg waarmee FC Oudewater kampt, maakte De Vor niet onverdienstelijk zijn rentree bij het team van Harry Akkermans.

Net teruggekeerd uit Vietnam hing de hoofdtrainer aan de telefoon. Of De Vor toch nog zijn steentje aan het team zou willen bijdragen. “Daar hoefde ik niet lang over te twijfelen. Ik werd op woensdag gebeld en zaterdag gaf ik aan dat het goed was. Het belangrijkste was namelijk of dit ook op mijn werk te regelen was. We hebben te maken met pieken en dalen en dus was het mogelijk om binnen het team wat te schuiven”, aldus De Vor.

Zodoende kwam er toch nog niet een einde aan de voetbalcarrière die De Vor achter de rug heeft. “Ik heb vanaf mijn zesde ieder jaar gevoetbald. Dit is dus nog steeds een hele verandering.” Gezellig met vrienden ballen in een lager team vormde het plan. “Daar zou ik een flink aantal wedstrijdjes mee kunnen doen.” Een wereld van verschil. Van de focus op zijn werk, naar toch weer wedstrijden voetballen op de zaterdag. “Ik heb vorig jaar een baan geaccepteerd waarbij ik veel op de zaterdag moet werken. Het was een bewuste keuze om daarvoor te gaan. Echter, dan moest ik wel het selectievoetbal laten schieten. Sommige wedstrijden heb ik daarom ook vorig jaar niet meer meegedaan.

“Ik heb nu zo’n vier wedstrijden gespeeld en ook een keer of vier gescoord. Wat dat dan is? Om het ook op fysiek vlak bij te kunnen houden moet ik ook doseren. Na een goede sprint in de eerste minuut moet ik daar behoorlijk van bijkomen. Misschien is dat ook wel de reden”, aldus de reddende engel van FC Oudewater. De voorbereiding heeft hij immers niet meegedaan en daardoor kampt hij nog altijd met een fysieke achterstand. “In de voorbereiding ben ik een beetje gaan fitnessen, ik moest toch bezig blijven”, toont hij zich sportief. Toch kan dat niet tippen aan de arbeid die de rest van de selectie aan de dag heeft gelegd.

“De laatste thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag zou mijn laatste potje zijn. Dat hebben we zo afgesproken. Ik hoopte dat ik nog beslissend kon zijn. Een doelpunt in de negentigste minuut of zo. Kan dat shirt ook nog even uit en heb ik niet voor niets in de sportschool gezeten”, vertelt De Vor. Uiteindelijk werd die wedstrijd afgelast en eindigt ook zijn rentree bij FC Oudewater weer net zo geruisloos als de rentree die hij heeft gemaakt.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods