181214-patrick-de-ruijter-gijs-nederlof

De Ruijter: ,,Daar moet ik niet aan denken, want dan teken ik bij”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Maar liefst zeven jaar lang is Patrick de Ruijter inmiddels trainer van VV Kamerik. Een eeuwigheid, ook in het amateurvoetbal. De periode De Ruijter zal bij VV Kamerik alleen niet zo lang duren als een Arsène Wenger bij Arsenal heeft gezeten of een Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Na dit seizoen verlaat de oefenmeester de club.

Lees verder: De Ruijter: ,,Ik teken niet bij zodat ik maar trainer ben” 

Wanneer De Ruijter over dik een half jaar terugkijkt op zijn periode bij de Kamerikse dorpsclub zullen voor hem vooral de successen bij blijven. De keren dat hij er in slaagden om samen met de groep de nacompetitie te bereiken bijvoorbeeld. De eerste keer gebeurde na een werkelijk dramatische start van het seizoen. Pas na de winterstop werd de eerste overwinning geboekt, maar nadien ging het ook lopen. De ploeg veroverde de derde periode en dus mocht het ook aan de nacompetitie deelnemen. Twee jaar geleden eindigde de ploeg op een tweede plek. Ook toen mocht De Ruijter met zijn vereniging aantreden in de nacompetitie.

,,Ik merk gewoon dat dit het moment was om aan te geven dat het genoeg is. Het juiste moment bestaat ook niet. Het viel mij gewoon op dat er kleine signalen mijn kant op kwamen dat de samenwerking niet meer zo is zoals dat hoort te zijn. Het klinkt negatiever dan het is, maar de samenwerking is meer vriendschappelijk geworden dan professioneel. Het gaat mij ook niet meer lukken om dat om te draaien, want daarvoor zit ik al te lang bij de club”, vertelde De Ruijter bewust.

Met de vroege beslissing geeft hij de club ook rust. De taak ligt nu bij het bestuur om een nieuwe trainer te vinden en daarvoor heeft de club nog lang de tijd. ,,Het is na zoveel jaren logisch dat het moment er een keer aan komt dat ik afscheid moet nemen. Het is ook niet iets van de laatste weken en het heeft ook helemaal niets met de resultaten te maken”, vertelde de oefenmeester. Vooralsnog ziet hij zijn ploeg ook nog niet presteren zoals hij gewend is. De eerste wedstrijden werden verloren van onder andere NSV ’46 en Rohda ’76. ,,Ik moet er niet aan denken met een degradatie af te sluiten. Dan teken ik direct weer bij”, grapte hij.

,,Wat ik volgend jaar ga doen weet ik nog niet. Ik ben beschikbaar hoor, maar mijn hoofd zit nog totaal niet bij een andere club. Ik kan het me ook niet eens voorstellen. Misschien stop ik wel een jaartje. Nu mis ik het kijken bij mijn zonen op zaterdag ook, daar wil ik ook wat tijd voor vrijmaken. Alle opties spoken nu nog door mijn hoofd heen. Het is bij Kamerik in ieder geval goed geweest. We kunnen elkaar nog recht in de ogen aankijken en ik ben in ieder geval niet te lang door gegaan.”

Foto: Gijs Nederlof; archief

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden

Website ontwikkeling: Medialoods