sportlust-jsv-1-3; Michael de Leeuw

De Leeuw: ,,Ik ben nog altijd zuur van vorig jaar”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Na dit seizoen neemt de Woerdense eersteklasser Sportlust ‘46 afscheid van beide doelmannen. De eerste keeper, Michael de Leeuw, vertelt over zijn toekomst en resterende ambities bij de titelkandidaat.

Herman Busscher schilderwerken

 

Waar de clubleiding bij Sportlust ’46 al voor de winterstop met vrijwel de gehele selectie een contractverlenging overeen kwam, bleven gesprekken met de doelmannen uit. Uiteindelijk was de conclusie dat Michael de Leeuw en Fabian van Jaarsveld moeten vertrekken bij de club. ,,Het is vooral een keuze van de club geweest”, weet De Leeuw in ieder geval.

Een gevoelskwestie is het vermoeden, aangezien de prestaties van de doelman behoorlijk te noemen zijn. Zes tegengoals en negenmaal de ‘nul’. ,,Ik had er al wel een beetje rekening mee gehouden. Het kwam dus niet helemaal als donderslag bij heldere hemel aangezien met de rest al wel gesproken was. Anderzijds, als je kijkt naar de tegengoals en prestaties. Ja, dan is het misschien wel een verrassing”, weegt De Leeuw de twee kanten tegen elkaar af.

,,Het is ook prima, want de club kan nu eenmaal slechts één keer het geld uitgeven natuurlijk. Hebben ze dan vervolgens geen goed gevoel bij mij, dan moeten ze het ook niet in mij investeren. Daarnaast twijfelde ikzelf ook wel een beetje. Ik wil namelijk nog eens mijn geluk hogerop beproeven. In principe was dat het liefste bij Sportlust ’46, maar nu moet ik buiten de deur kijken”, relativeert De Leeuw zijn situatie. Ervaren en volwassen genoeg is hij met zijn 28 jaar en kent daarmee het klappen van de zweep.

Met de pet zal De Leeuw er niet naar gooien. Hij heeft nog altijd een belang om goed te presteren. Om prijzen te winnen en voor zijn eigen toekomst. ,,Dat is immers de reden waarvoor ik naar Sportlust ’46 ben gekomen. Om prijzen te winnen. Van vorig jaar ben ik nog altijd vrij zuur en wil het niet no g een keer missen.”

Chemdry Spanjerberg

De Leeuw zal zich de komende weken gaan oriënteren op zijn toekomst. Een stap hogerop is wat hij alsnog ambieert. ,,Toen ik in een eerdere periode bij Katwijk zat, was ik 23 jaar. Eigenlijk was dat net wat te vroeg. Ik merk namelijk dat ik met de jaren beter ben geworden. Het keepen is, dat heb ik toch wel door, een ervaringsvak. De vraag is alleen, kan ik mij eens meten met een keeper op een hoger niveau”, sluit de sluitpost af.

Foto: PR Sportlust ’46/Arie Verhagen

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods