Junior Kolfschoten; Montfoort sv '19

Montfoort SV ’19 moet weer met punt genoegen nemen: ,,Strippenkaart is vol”

Wederom heeft Montfoort SV ’19 een gelijkspel genoteerd. De ploeg van Theo de Boon speelde ditmaal 0-0 tegen FC De Bilt. In de eerste helft had het elftal de mogelijkheid om voor tek omen, terwijl in de tweede helft FC De Bilt juist de betere papieren had.

,,Ja de strippenkaart is inmiddels wel vol ja”, reageert Theo de Boon op het vierde gelijke spel van de competitie. Op zich niet bijzonder, maar de Montfoortse eersteklasser heeft pas vijf wedstrijden gespeeld. ,,Wij waren dus de eerste helft beter en zij in de tweede. In de rust zeiden we ook dat het een typische wedstrijd was waarbij de eerste die scoort ook zou winnen.”  Uiteindelijk scoorde niemand en pakken beide ploegen een punt.

Na tien minuten voetbal kon Montfoort SV ’19 op voorsprong komen. Mike van Oostrom kopte op de lat, maar de rebound was niet aan Don Mimpen besteed. ,,Hij kopte over en dat is zonde. Als je voorkomt moeten zij gaan komen. Dan ontstaan er ruimtes, maar dat was n dus niet het geval. Zo was het een steekspel waarbij de defensies van beide ploegen beter waren dan de voorhoedes”, aldus De Boon die in de tweede helft zag dat De Bilt meer druk gaf en de thuisploeg dus meer en meer de lange bal moest hanteren. De tweede bal werd niet meer gewonnen en dus kwam het leftla meer onder druk te staan. ,,Toen schoten zij op de lat en kregen ze wat kansen.”

,,In totaal waren er maar zes kansen in de wedstrijd. In deze competitie hebben we gewoon met minimale krachtsverschillen te maken. Veel ploegen spelen gelijk. Wij wilden echt wel winnen hoor, hadden ze ook bij de strot. Alleen moet je jezelf dan wel belonen. Achterin staat het bij ons als een huis. Dat is prettig, want dan kan je resultaat halen. Volgende week moeten we naar Huizen en dat is een ander verhaal. Dan zijn we tevreden met een puntje.”

Montfoort SV ’19 – FC De Bilt 0-0 (0-0)

Montfoort SV ’19: Robin Vianen; Nicky Besamusca, Don Mimpen, Mike van Oostrom, Teun Ros; Junior Kolfschoten, Nicolai Verbiest, Timo Bakker; Zakaria el Bennay, Christiaan Perrier, Denny van Loen