Montfoort SV 19 - Judith Groen

De Boon: ,,Als motto slechte wedstrijden niet te verliezen”

Zaterdagmiddag werkte Montfoort SV ’19 de derde wedstrijd in acht dagen tijd af. De ploeg van trainer Theo de Boon nam het in de laatste bekerwedstrijd op tegen FC Almere. Een wedstrijd die er niet echt meer toe deed, want de Montfoortse eersteklasser was al geplaatst. Het 1-1 gelijke spel maakte dan ook weinig uit.

Lees verder: Perrier: ,,Dat volgende week de competitie begint, voelt wel raar”

Trainer Theo de Boon gaf vorige week aan dat zijn ploeg in aanloop naar de openingswedstrijd van de competitie tegen Nivo Sparta op zo’n negentig procent van hun kunnen zou moeten zitten. De conclusie na zaterdag was dat de ploeg nog niet op dat percentage zit, maar dat het wel dicht in de buurt komt. ,,Het was voor ons de derde wedstrijd in acht dagen tijd, dus dat was nog wel pittig. We speelden ook met vijf andere spelers en daardoor vielen zaterdag wat automatismen weg”, vertelde De Boon.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg op een achterstand te staan. Na een hoekschop kreeg Montfoort SV ’19 te weinig druk op de afvallende bal en dus kon er afgedruk worden. De bal viel in binnen, maar de eersteklasser rechtte de rug. De opkomende back Daan van der Poll schoot diagonaal de gelijkmaker binnen op aangeven van spits Christiaan Perrier. ,,De eerste helft verliep verder vrij vlak. Daarna werd het duel meer open en vielen er grote gaten”, schetste de trainer het beeld van de eerste helft. In de tweede helft kregen de Montfoorters via Jasper van den Haselkamp, Christiaan Perrier en Tim de Graauw verschillende kansen om de doelpuntenproductie te verhogen, maar dat lukte niet. ,,Ik moet ook zeggen dat zij nog eens op de lat schoten. Het gelijke spel was dan ook wel terecht hoor. Ik heb ook als motto dat je slechte wedstrijden niet moet verliezen”, vertelde hij met een knipoog.

Volgende week treft Montfoort SV ’19 in de eerste competitiewedstrijd Nivo Sparta. De ploeg waar trainer Theo de Boon en spits Christiaan Perrier van over zijn gekomen. ,,Ik zag ze ook langs de lijn staan. Ik heb daar natuurlijk drie jaar gezeten, dus ik hoef ze ook niet te bekijken”, lachte De Boon. ,,Het is natuurlijk wel een bijzonder duel voor mij. Toch had ik ze liever een paar weken later getroffen. Het is toch de openingswedstrijd en die verlies je liever niet. Anderzijds, na de openingswedstrijd staan er nog 25 wedstrijden op het programma dus laten we zeggen dat er gezonde prestige op het spel staat.”

Lees verder: Zege SDO/Fiable; MHC Woerden wint na shoot-outs

Montfoort SV ’19 – FC Almere 1-1 (1-1) 8. 0-1, 17. Daan van der Poll 1-1