Mike Busse

Busse: ,,Het was toch wel een klap voor mij”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Een laatste poging waagde Mike Busse. Nog eenmaal zou hij het op een hoger niveau proberen, maar een slepende liesblessure gooide roet in het eten. Het besef daalde in. Voor de 28-jarige Busse is voetballen op hoog amateurniveau verleden tijd. Hij strijkt het komende seizoen neer in Harmelen bij vierdeklasser SCH ’44. ,,Lekker met vrienden voetballen en lekker lachen.”

Blessures dwarsboomden de grote droom van Busse. Hij slaagde er niet in om in het profvoetbal door te breken. Die blessures achtervolgen hem nu nog. Vorig jaar besloot hij het nog eenmaal om het op een hoger niveau te proberen. Hij sloot aan bij de selectie van het Alphense ARC en trok de deur bij Aarlanderveen achter zich dicht. Het werd niet wat hij daarvan had gehoopt. ,,Nadat ik hersteld was van mijn liesblessure mochten we niet meer voetballen door corona. Uiteindelijk was ik er ook wel klaar mee om steeds weer van blessures terug te moeten knokken. In die periode merkte ik namelijk ook weer dat ik er behoorlijk veel voor moet doen om fit te zijn. Daar was ik uiteindelijk wel klaar mee”.

Die liesblessure achtervolgde hem al vanaf het moment dat hij voor Almere City speelde. Het was ook de ploeg waarvoor hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. ,,Je merkt dan toch wel dat het een zwakke plek is. Het was ook wel even een klap dat ook voetballen bij de topamateurs niet meer lukte. Dat deed wel meer met me dan ik had gedacht. Het lichaam kan het voetballen op een hoog niveau gewoon niet meer aan. Maar goed, ik kan nog wel gewoon voetballen hè”, relativeerde Busse direct.

Vervolgens zette een belletje van Freek van Driel het nodige in gang. Hij kent verschillende spelers bij SCH ’44 goed. Ook de toekomstig trainer Nils Peters hoort daarbij. ,,Ik ging op gesprek en dat was simpelweg prima. Overigens moet je zo’n gesprek ook niet groter maken dan het is hoor. We spraken gewoon over de ideeën over voetbal en hoe Nils het spelletje ziet. Dat is het ook wel”, vertelde Busse.

Nog maar 28 jaar is de middenvelder en dus haalt de Harmelense ploeg opnieuw een speler binnen die nog van grote waarde kan zijn voor het team. Des te meer vanwege de ervaring die Busse al op het lagere niveau heeft opgedaan bij Aarlanderveen. Het spelletje is op dit niveau immers totaal anders dan op een hoger niveau. ,,Dat was inderdaad wel even wennen inderdaad. De eerst paar trainingen dacht ik wel: wat is dit joh? Er wordt dan ook veel van mij verwacht, maar ook ik ben geen Lionel Messi natuurlijk. Ik weet wat ik kan en ook wat ik niet kan. Dat is niet een heel team voorbij spelen om vervolgens te kunnen scoren”, temperde hij de verwachtingen maar vast.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden

Website ontwikkeling: Medialoods