Groenendijk; Bregman; ?

Bregman: ,,Misschien dat het een rare keuze is”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Luuk Bregman (18) vormde een opvallend gezicht in het basiselftal van Siveo ’60 afgelopen zaterdag. De ploeg ging op bezoek bij Rijnstreek, zegevierde met 0-4, maar het belangrijkste voor Bregman was dat hij zijn eerste basisplek bij de Zegveldse vierdeklasser kon vieren.

In de winterstop maakte Luuk Bregman de beslissing om zijn leeftijdsgenoten in de jeugd bij Sportlust ’46 achter zich te laten. Hij koos ervoor om naar zijn geboorteplaats terug te keren en daar met vrienden samen te gaan spelen bij de senioren.  Samen bij het eerste elftal van Siveo ’60. Een club waar hij al eerder in de jeugdelftallen uitkwam. Dat hij het niveau aan zou kunnen had trainer Bjorn van Muijlwijk al snel gezien. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn basisdebuut op bezoek bij Rijnstreek.

In de rust werd de centrale verdediger gewisseld. ,,Ik moest een keer aan de noodrem trekken en dus stond ik op scherp. De trainer nam geen risico”, wist Bregman. ,,Voetballend ging het wel goed. Rijnstreek kreeg geen kans. Ik vind het ook prettiger om te starten dan dat ik moet invallen”, doelde Bregman op het feit dat hij eerder al tegen WDS en Sportief in het veld kwam.

,,Misschien dat het een rare keuze is om bij de JO-19 1 van Sportlust ’46 weg te gaan en te kiezen voor vierdeklasser Siveo ’60. Grotendeels is die keuze bepaald doordat er veel van mijn vrienden actief zijn. Bij Sportlust ’46 heb ik in zesenhalf jaar tijd veel geleerd en plezier gehad. Toch, ook Siveo ’60 sprak mij aan en wilde mij wel terug hebben”, aldus de jongeling die nog een lange voetbalcarrière voor zich heeft. ,,De trainer haalde mij er inderdaad direct bij. Zo af en toe speel ik nog wel wedstrijden bij het tweede, maar inmiddels zet de trainer mij steeds vaker in.”

,,Ik ben zeer goed ontvangen. Ik ken ze natuurlijk en dat maakte de stap ook wel makkelijker te zetten. Het is ook leuk om de positieve woorden te horen van de mensen die altijd komen kijken. Ik ga in ieder geval mijn best doen om er vaker in te staan.” Waar Bregman dan het liefste staat? ,,Op het middenveld, maar we moeten ook realistisch blijven. Er staan daar genoeg goede spelers.”

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden

Website ontwikkeling: Medialoods