siveo-60 PR

Bregman: ,,Extra lekker om zo’n zege te boeken”

Zaterdag boekte Siveo ’60 de tweede zege van het seizoen. In eigen huis versloeg de ploeg van Koos van Zoest het Noordense NSV ’46. De uiteindelijk 2-1 viel pas diep in de slotfase van het duel, maar mocht de pret niet drukken.

Het was zaterdagmiddag voor Siveo ’60 pas de tweede overwinning van de wedstrijd, maar dat maakte de drie punten voor de ploeg niet minder fijn. Middenvelder Luuk Bregman toonde zich belangrijk voor de ploeg door de gelijkmaker binnen te schieten. ,,Dit was een overwinning die wel even goed is voor ons. Het is natuurlijk pas de tweede overwinning en dat maakt het ook wel lekker”, liet Bregman weten.

Het duel zelf was in eerste instantie matig. ,,We begonnen zelf zeer matig en kwamen ook terecht op een achterstand te staan. Daarna kregen we meer grip op hun manier van spelen en wisten we meer in de duels te komen. Daardoor kregen we ook meer kansen. Voor rust wisten we nog niet te scoren, maar na de rust dan wel”, vertelde de jongeling. Vanaf een meter of twintig schoof Bregman de bal over het gladde kunstgras zo in de linker benedenhoek.

,,Na de rust bleven we eigenlijk doorgaan met de manier waarop we voor rust meer grip kregen. De voorhoede ging namelijk wat meer grip op hun middenveld kregen. Ze speelden daar namelijk met vijf. We kregen op een gegeven moment de overhand, alhoewel ook zij nog wel enige kansen kregen”, was de manier waarop Bregman het duel beleefde. In blessuretijd was het Bart van de Geer die de beslissende treffer wist binnen te schieten.

Dat het nog niet echt loopt bij de Zegvelders heeft volgens Bregman ook een duidelijke oorsprong. ,,We hebben de hele eerste seizoenshelft met enorm veel invallers moeten spelen. Zaterdag deden er ook weer vier mee die normaal niet in het eerste spelen. Dan is het ook extra lekker om zo’n overwinning te boeken”, zag Bregman. De ploeg kan met een goed gevoel de winterstop in en wellicht dat het daarna nog wel beter gaat, want dan keren weer een hoop geblesseerden terug.

Siveo ’60 – NSV ’46 2-1 (0-1) 11. Robbin van Koert 0-1, 55. Luuk Bregman 1-1, 89. Bart van de Geer 2-1

Siveo ’60: Erik Streng; Marc Hageman, Bastiaan Brak, Jan Bruinink (Jasper Stolwijk), Gertjan Brak; Sjoerd Blonk, Luuk Bregman, Martijn Verlaan; Gerwin Verlaan, Wesley Voorend (Daniël Voorend), Lucas Vermeij (Bart van der Geer)