Job Anbergen - Jodan Boys

Anbergen: ,,Op het goede moment ingerold”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Job Anbergen kwam lange tijd niet uit voor een Oudewaterse ploeg. Hij vertrok immers uit de jeugd en stopte na een avontuur bij Jodan Boys met voetballen vanwege zijn werk. Zaterdagmiddag stond hij weer in het hart van de defensie.

Zaterdagmiddag stond bij FC Oudewater plotseling Job Anbergen centraal in de defensie. De verdediger was de afgelopen weken van het seizoen te weinig aanwezig om een beroep op hem te kunnen doen.  Nu hij meer aanwezig was, ruimde trainer Harry Akkermans direct een plek in de achterhoede voor hem in. Dit ging ook gepaard met succes aangezien FC Oudewater in het duel met Blauw-Zwart geen tegengoal incasseerde.

,,Het was zeker weer leuk om eens te voetballen. Uiteindelijk heb ik anderhalf jaar stilgestaan en heb ik niet gespeeld. Afgelopen week sloot ik weer aan en na twee trainingen mocht ik gelijk een wedstrijd spelen”, vertelde Anbergen. ,,Ik had niet zo heel veel moeite om mij aan te passen. Natuurlijk was het even wennen om het spelletje weer onder de knie te krijgen, maar dat zit er nog in.”

Nadat hij uit de jeugd van UNIO een traject bij Alphense Boys inrolde, belandde hij uiteindelijk in de jeugd bij het Goudse Jodan Boys. ,,Daar ben ik toen als eerstejaars A het seizoen begonnen en heb ik tot aan mijn 20e gespeeld. Toen ben ik dus gestopt en nu ben ik dus weer gestart met voetbal”, legde de speler zijn voorgeschiedenis uit. Of hij zijn basisplaats ook verwacht had? ,,Naja, verwacht. Er waren natuurlijk behoorlijk wat afwezigen. Ik ben er op het goede moment ingerold om het zo maar te zeggen.”

Of Anbergen het seizoen ook vol kan maken is nog de vraag. ,,Ik moet natuurlijk weg wanneer dat moet”, duidt hij op de onregelmatigheid van het werk. ,,Wanneer ik kan zal ik er sowieso zijn. Doordeweeks ben ik ook gewoon in Oudewater dus de ruimte is er ook om te voetballen. Voor mijzelf kan het ook alleen nog maar beter gaan worden. Ik hoop dat ik uiteindelijk mijn steentje kan bijdragen aan het team.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods