fc-oudewater-alphia

Akkermans: ,,Wij kwamen dramatisch uit de kleedkamer”

FC Oudewater had zaterdagmiddag mogelijkheden om Alphia pijn te doen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. De Oudewaterse derdeklasser moest genoegen nemen met een 2-0 nederlaag in Alphen aan den Rijn.

,,De belangrijkste conclusie was na afloop dat we het in ieder geval beter hebben gedaan dan in de eerste wedstrijd tegen Alphia”, vertelde trainer Harry Akkermans. Het was een aardige constatering, maar uiteindelijk kocht de ploeg daar helemaal niets voor omdat de ploeg met lege handen stond. Alphia won de tweede periode en FC Oudewater moet zich richten op de ontwikkeling van het team.

De ploeg ging wel met 2-0 onderuit, maar had zeker in de eerste helft de nodige mogelijkheden om zelf op voorsprong te komen. Dat gebeurde uiteindelijk niet en vlak voor rust kwam de thuisploeg nog op een voorsprong te staan. ,,Na de rust kwamen we dramatisch uit de kleedkamer en die slechte start zorgde er uiteindelijk voor dat we ook met tien man kwamen te staan”, doelde Akkermans op de rode kaart voor Joost Miltenburg die een doorgebroken speler onreglementair stuitte.

,,We zijn zeker niet overklast op alle fronten, maar er waren dus wel een aantal momenten waarop het niet goed genoeg was. Dan heb ik het vooral over de laatste vijf minuten voor rust en het kwartier na rust. Dat was bepalend voor de wedstrijd en nu hebben we nog vol voor de gelijkmaker kunnen jagen met een man minder”, aldus de oefenmeester.

,,In de eerste helft hebben wij de beste kansen gehad met een goed schot van Sjoerd Wiltenburg en een grote kans voor Bart Griffioen. We hebben in de tweede helft nog twee grote kansen gehad en daarvan moet er dan minimaal een van in”, legde Akkermans uit. Een punt zat er dus zeker in, maar dat mocht niet baten.

Alphia – FC Oudewater 2-0 (1-0) 45+1. Aatif el Bouny 1-0, 90. Bryan de Bruin 2-0

FC Oudewater: Arnold de Ruijter; Walter van der Neut, Job Anbergen (81. Jesper de Zwart), Joost Miltenburg, Djardo Boele; Sjoerd Wiltenburg (77. Sven Rietveld), Ivo Anbergen, Laurens de Vor (60. Simon la Lau); Wouter van Sprundel, Menno Venhof, Bart Griffioen.