190120-vv-motnfoort-sam-vreeswijk

VV Montfoort op valreep langs VVGZ

VV Montfoort heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de 1e klasse. Het povere duel tegen nummer elf VVGZ uit Zwijndrecht leek lang in een doelpuntloos gelijkspel te gaan eindigen, maar in de slotfase trok de thuisploeg alsnog de drie punten over de streep.

Tekst: Sam Vreeswijk

De beginfase was nog veelbelovend. Met name de bezoekers waren een aantal keer gevaarlijk via een paar diepe ballen en bij een situatie waar sprake was van miscommunicatie in de Montfoortse verdediging. Aan de andere kant belandde een vrije trap van Roel Schirra in de muur van VVGZ.

In de fase daarna slopen er steeds meer fouten in het spel van beide ploegen. Desondanks kreeg zowel VV Montfoort als VVGZ wat kansen, maar telkens viel de bal net niet goed. VVGZ was in de eerste helft misschien wel het dichtst bij een doelpunt met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar keeper Vianen tikte de bal fraai uit de hoek.

Direct na rust was VV Montfoort dichtbij de openingstreffer, maar Jose Valencia, net als Emrie Bakker basisdebutant, zag zijn inzet van dichtbij naast gaan. Vervolgens rook VVGZ weer aan een goal: eerst via een schot dat net over ging, daarna werd een lage voorzet net niet binnen getikt.

Naarmate de tweede helft vorderde, pakte de thuisploeg steeds meer het initiatief. Dat leverde na 70 minuten eerst een vrije trap op die erin leek te gaan via één van de inlopende spelers, maar de VVGZ-doelman wist de bal op knappe wijze uit het doel te ranselen. Een dikke tien minuten later was VV Montfoort opnieuw dicht bij de 1-0: na een goede actie legde Schirra de bal terug op aanvoerder Laoikili, maar zijn knal eindigde op de onderkant van de lat.

Niet lang daarna werd de wedstrijd voor de tweede keer deze middag enkele minuten stilgelegd als gevolg van een blessure bij de scheidsrechter. Waar er de eerste keer sprake leek van een kuitblessure, ging het deze tweede keer vermoedelijk om kramp. Na een geslaagde blessurebehandeling door Montfoort-verzorger Co van Bennekom kon de wedstrijd worden hervat. Het duel leek op een 0-0 eindstand af te stevenen, maar in de 90e minuut werd Montfoort-spits Marck van Baal alsnog de matchwinner: een diepe bal werd door invaller Van Loen met het hoofd verlengd, waarna Van Baal de bal in de verre hoek wist te tikken.

Montfoort-trainer Bart Schreuder was na afloop blij met de drie punten, maar niet geheel tevreden over het spel van zijn ploeg. ‘’We wilden de goede weg van de laatste weken voortzetten. Dat goede zat hem de laatste tijd vooral in het voetbal, maar dat vond ik vandaag echt iets minder’’, aldus de oefenmeester, die aangaf dat het mindere spel niks te maken had met het feit dat zijn ploeg er weer een beetje in moest komen na de winterstop. ‘’We hebben de afgelopen week al twee oefenwedstrijden gespeeld, en daarin vond ik ons best goed spelen. Vandaag vond ik ook wel dat we in een redelijk tempo speelden, maar het was wel heel onzuiver af en toe.’’

Schreuder hoopt dat zijn ploeg in de tweede seizoenshelft een periodetitel weet te bemachtigen. ‘’Ik vind dat we een prima groep hebben. Vandaag was het even wat minder, maar ik heb wel het idee dat we steeds beter aan het worden zijn’’ besloot de trainer, wiens ploeg dankzij deze overwinning van de vijfde naar de derde plek op de ranglijst klimt.

VV Montfoort – VVGZ 1-0 (0-0) 90. Marck van Baal 1-0

VV Montfoort: Robin Vianen; Nicky Besamusca, Jeffrey van de Werken (37. Bob Kuit), Chris Resida, Mike van Oostrom; Roel Schirra, Don Mimpen, Bilal Laoikili; Emrie Bakker (58. Denny van Loen), Marck van Baal, Jose Valencia (76. Max Verweij).