VV Montfoort - Sliedrecht

VV Montfoort heeft punten hard nodig

De hervatting van de tweede seizoenshelft is voor VV Montfoort anders verlopen dan dat men vooraf gehoopt had. Een kansloze 3-0 nederlaag viel de ploeg ten deel. Slechts een kwartier lang kon het elftal het niveau halen dat nodig is om een wedstrijd te winnen. Dat is te weinig en dat was in de uitslag te zien. “We hebben terecht verloren, laat dat duidelijk zijn”, liet trainer Dijksterhuis weten.

De voorbereiding was nog zo hoopvol. Mooie resultaten werden geboekt tegen tegenstanders die hoger spelen. Werd er verloren? Dan was het spel nog van een acceptabel niveau, maar misschien was juist het verlies tegen Deltasport wel typerend. Een eersteklasser die won van VV Montfoort. Het niveau dat de ploeg ook tegenkomt in de eigen competitie. De nederlaag  tegen Woudenberg zorgt ervoor dat degradatievoetbal dreigt. Een situatie die men dolgraag wil voorkomen.

“Wij kregen in de eerste vijf minuten twee goede kansen. Uit de gemiste kans van Max Verweij viel direct de 1-0 voor Woudenberg. Dat was ideaal voor hun om een muur op te gaan bouwen”, aldus trainer Dijksterhuis. Het leidde tot een scenario dat vooraf niet geschreven was door VV Montfoort. Woudenberg voelde zich prettig bij de voorsprong die het verwierf. Zodoende was de eerste helft een lastige voor de brigade van Renato Dijksterhuis. Het vergde aanpassing in de tweede helft.

“We zijn een-op-een gaan voetballen. Dat leverde zo’n tien minuten lang wat mogelijkheden op. Daarna was het eigenlijk over. Het kon ook nog 5-0 of 6-0 worden. Over de hele wedstrijd bezien hebben we het een kwartier lang goed gedaan. Dat is te weinig.” Het is een duidelijke analyse die Dijksterhuis over de wedstrijd geeft. Tegelijkertijd is het een zorgelijke. Immers, wanneer de situatie niet snel keert kan het degradatiespook zomaar Montfoort aandoen.

Het grootste probleem waarmee VV Montfoort kampte, was het principe dat er niet opgebracht kon worden wat men in de voorbereiding wel kon. “Woudenberg ging er op en wij verloren zo’n tachtig procent van de duels. Het was van onze kant een waardeloze wedstrijd. Het baltempo lag te laag, maar ook voorin was het te laks bij het in de bal komen. We zijn op alle fronten afgetroefd.”