VV Linschoten

VV Linschoten schiet met punt weinig op

Na een week rust trad VV Linschoten aan tegen het ‘uitgespeelde’ Perkouw. De vorm  van de rood-witten is na de winterstop goed, maar pas twee weken geleden werd de eerste overwinning geboekt. Om de nacompetitie te ontlopen kan VV Linschoten zich geen puntverlies meer veroorloven.

Middenin de polder met felle wind tegen keek VV Linschoten al snel tegen een achterstand aan toen aanvoerder Vincent van Eijk een bal hard tegen de Berkenwoudse aanvaller Arie Plug schoot. Een kopie van de belangrijke goal die Ajacied Viergever afgelopen donderdag tegen Schalke ’04 maakte. Onder aanvoering van Bram Borst en Van Eijk herpakte VV Linschoten zich snel. Een flinke reeks corners zorgde voor paniek bij Perkouw, maar VV Linschoten kreeg de bal niet tegen de touwen. Aan de andere kant was alleen doelpuntenmaker Plug gevaarlijk, maar doelman Ankoné was bij de les.

De tweede helft schoot VV Linschoten uit de startblokken. Bij de vierde corner na rust, na een schitterende redding op een prachtige volley van Ben Borst, kopte broer Bram Borst de bal kiezelhard binnen. Perkouw deed vrijwel meteen van zich spreken en kwam iets voor het uur op een zeer gelukkige 2-1 voorsprong via Stef de Goede. Bij VV Linschoten trachtte men de aanvalskracht te vergroten door de inbreng van Fabian Savert voor Tom Mooij.

De topscorer van vorig jaar zorgde voor meer druk op de geel-zwarte defensie. Met nog twintig minuten op de klok werkte Ben Borst de gelijkmaker binnen. Nadat de bal de kruising raakte, schoot de middenvelder de bal hard en hoog in het doel. In de resterende tijd zette de ploeg van Cor Stoof nog aan voor de winnende treffer, maar mede door hulp van de clubgrensrechter bleef Perkouw overeind.

Handhaving blijft mogelijk na puntenverlies van de concurrenten, maar met nog drie wedstrijden wordt het wel een helse opgave. Volgende week speelt Linschoten thuis tegen Zwammerdam, de nummer twee in de derde periode en dus een flinke kluif. Met vijf punten achterstand op een veilige plek mag de ploeg in de laatste drie wedstrijden nog vol aan de bak om zich rechtstreeks te handhaven.

Tekst: Floris van Bodegom