VV Linschoten - Lugdunum

VV Linschoten pakt kostbare punten

Afgelopen zaterdag moest Linschoten aantreden tegen WDS, de nummer drie van de ranglijst. Linschoten had voorgaande weken voor sinterklaas gespeeld en het was wel duidelijk dat de ploeg van Cor Stoof niks en niemand meer de zwartepiet kon toespelen en zelf de grauwe novembermaand zou moeten wegspelen op een manier die derde klasse waardig is.

De eerste 10 minuten liep Linschoten er nogal halfbevroren bij en walste WDS over Linschoten heen. Het haalde slechts één keer de trekker over: spits Rick Wils scoorde na raar uitverdedigen. Het thuispubliek dacht dat de zwart-witten een makkelijke middag zouden hebben en maakte Linschoten belachelijk met het scanderen voor 10 goals.

Linschoten was inmiddels ontdooid en kreeg op het kwartier een strafschop. Sam da Cruz zag z’n slappe inzet worden gestopt door Lars Lindeman. Linschoten nam vervolgens de regie van de wedstrijd over en legde WDS in het vervolg van de eerste helft op de pijnbank. Sam da Cruz bediende met een puike pass Jonathan Antonio: 1-1. Vlak voor rust kopte aanvoerder Vincent van Eijk via de paal binnen nadat de complete verdediging de aangesneden voorzet van Tim Clements verkeerd beoordeelde. Antonio vergat vervolgens WDS nog voor de thee de nekslag te geven door de geheel vrijstaande da Cruz over het hoofd te zien.

Goed geschrokken van het aanvalsgeweld van Linschoten zocht WDS in de tweede helft verwoed naar de gelijkmaker. En waar Linschoten de voorbije weken de punten in de tweede helft belachelijk makkelijk inleverde, was het nu duidelijk dat er voor WDS weinig te halen viel. WDS kwam zelfs goed weg. Het vizier van de razendsnelle aanvallers van Linschoten stond allesbehalve scherp en zorgde derhalve voor een spannende wedstrijd tot de laatste minuut. Doelman Ankone stond met alle middelen die voorhanden zijn de gelijkmaker in de weg en zo boekte Linschoten weer eens een overwinning. Volgende week speelt Linschoten tegen Schoonhoven, een absolute kraker in de krochten van de derde klasse.

Tekst: Floris van Bodegom