gijs-nederlof-kamerik-linschoten

VV Kamerik op weg naar nacompetitie

Strijden voor promotie naar de derde klasse. Het is de realiteit bij VV Kamerik en voorzichtig kan de ploeg zich gaan opmaken voor de nacompetitie. De voorsprong in de derde periode werd afgelopen weekend middels een 3-0 overwinning op VV Bodegraven verder uitgebouwd.

Wederom maakte VV Kamerik het verschil in de tweede helft van een wedstrijd. Een kracht van de ploeg, trainer Patrick de Ruijter weet ook dat de ploeg niet continu moet buigen op een goed slot van de wedstrijd. Toch heeft die kwaliteit de ploeg op een tweede plek geposteerd en is het leidend in de derde periode. Kortom, VV Kamerik is bezig met een ijzersterke eindsprint en de tegenstanders zijn gewaarschuwd. Nuchterheid blijft alleen gangbaar bij VV Kamerik. ,,Elke week komen wij een stapje dichterbij, maar we zijn er nog lang niet”, aldus De Ruijter.

,,We moeten niet gaan vertrouwen op alleen een goede tweede helft. Natuurlijk zijn we in die helft wekelijks sterker, maar dat moeten we ook in de eerste helft gaan doen”, aldus de oefenmeester. ,,Het is ook iets ongrijpbaars dat het in de eerste helft wat minder is. Ze doen hun uiterste best. Zaterdag was het wel wat stroperig en we bewogen te weinig. Toch zijn we niet in de problemen geweest, maar creëerde we ook bar weinig.”

Via Johan Nap en twee keer Jelle Das liep de ploeg uit naar een 3-0 overwinning en dus was er toch geen vuiltje aan de lucht voor de manschappen van De Ruijter. ,,We stuurden ze in die tweede helft van het kastje naar de muur. Twee minuten voor rust viel de 1-0 al en dan breekt er iets bij hun. We liepen er overheen en hadden nog meer moeten scoren.”

De tweede plek is in handen en volgende week kan daar op bezoek bij WDS een volgende stap gezet. De voorsprong op de nummer drie kan worden vergroot naar vijf punten en in de periode is de voorsprong van vijf punten op Moerkapelle voor de concurrentie al schier onoverbrugbaar. ,,OIk zal zoveel mogelijk de druk weg willen houden bij de ploeg. Wij blijven ons ding doen en zolang de concurrentie elkaar blijft hinderen. De voorsprong geeft in ieder geval lucht”, sluit De Ruijter af.

VV Kamerik – VV Bodegraven 3-0 (0-0) 47. Johan Nap 1-0, 60. Jelle Das 2-0, 63. Jelle Das 3-0

VV Kamerik: Robert de Wit; Roy Hutchinson; Eduard Kooijman, Tim Maarleveld, Jelle Ruis; Bas Koren, Jelmer Knijff, Jelle den Boer  ( Jelle de Wit ); Jelle Das, Johan Nap  ( Michel van Schaik ), Remco de Wit.