vv-kamerik - Rohda (PR)

VV Kamerik maakt het NSV ’46 gemakkelijk

VV Kamerik trof zaterdag in NSV ’46 een tegenstander die voor de titel gaat. De uiteindelijk uitslag van 2-0 mag dan ook geen verrassing zijn. De ploeg van Patrick de Ruijter bleek niet in staat te zijn om een resultaat te kunnen boeken. Hoewel dat geen gekke gewaarwording is, oogde de ploeg aanvallend onmachtig.

Om een representatieve verdediging op de been te brengen moest De Ruijter puzzelen. Gijs van den End, Wolther Kassies, Remon den Boer en Tim Maarleveld ontbraken in het duel met de Noordenaren allemaal. “Nu had ik Robert de Wit achterin geposteerd. Normaal is hij rechtsbuiten en is het dus even aankijken. Automatismes vallen dan we en dan kom je te kort. Zoals we de eerste helft speelden hadden we het overigens ook als we compleet waren afgelegd”, toont De Ruijter zich realistisch.

Vooral in de eerste helft was NSV ’46 de betere ploeg van de twee. De Noordenaren waren drie klassen beter en verzuimde dit in de score tot uitdrukking te brengen getuige de tussenstand van 1-0 bij de rust. “Voor rust hebben we het tactisch al wat omgezet om meer controle te krijgen en minder kansen weg te geven. Na de rust lukte dat ook goed, maar uiteindelijk hebben we ook vrijwel geen kansen meer gecreëerd”, weet De Ruijter.

De ploeg herpakte zich aardig, maar doordat men niet tot kansen komen maakte men ook geen aanspraak op een eventueel gelijkspel. “We hebben ons goed herpakt. Uiteindelijk lopen we nog tegen ogenschijnlijke buitenspelgoal aan. Ook die tellen natuurlijk. NSV ’46 heeft uiteindelijk gewoon verdiend gewonnen.”

Na vijf wedstrijden staat de ploeg voorlopig waar het hoort te staan. Met nederlagen tegen de top-3 en overwinning op Siveo ’60 en SPV’81 bezet de ploeg een tiende stek. Volgende week speelt het ironisch genoeg tegen de nummer vier van de ranglijst. Zevenhoven zal dan de tegenstander zijn en wie weet kan de ploeg dan wel punten pakken.

NSV ’46 – VV Kamerik 2-0 (1-0) 6e Roy Fransen 1-0; 70e Robbin Verhaar 2-0

VV Kamerik: Jan de Vries; Robert de Wit, Roy Hutchinson, Eduard Kooijman; Rick Veenstra, Bas Koren (84e Rick Vergunst), Jelmer Knijff, Chris Maarleveld (46e Johan Nap); Jelle den Boer (78e Jelle de Wit), Jelle Das, Remco de Wit