Stanley Mailoa

Versluis: “Het was een wanvertoning”

Een slappe instelling en het niet nakomen van afspraken leidde ertoe dat SC Woerden een smadelijke 3-1 nederlaag heeft geleden in het treffen met Olympia. Trainer van de Woerdenaren Roy Versluis was na afloop witheet over het optreden van zijn ploeg. “Ik ben niet vaak zo kwaad na een wedstrijd als nu”, klonk het duidelijk.

Na zes minuten zou het duidelijk moeten zijn voor de Woerdenaren. Olympia was via Leander Chatoui en Stoyan Lazarov al levensgevaarlijk geweest. Het had zomaar een achterstand kunnen betekenen. Vooralsnog leek het erop dat SC Woerden zich herpakte. De eerste helft verkreeg de thuisploeg steeds meer grip op het duel. Het idee ontstond dat SC Woerden daadwerkelijk wakker geschud was. Gesteund door een treffer vlak voor rust van Olijfveld was het goed mogelijk dat er in de rust orde op zaken gesteld kon worden. De tweede helft met vertrouwen tegemoet treden, puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten en de wedstrijd binnenslepen.

Hoe anders ontpopte het scenario zich. Een slecht SC Woerden gaf de wedstrijd compleet uit handen. “Ik vond het dramatisch. Echt verschrikkelijk slecht. Je komt nog op 1-0 en we hoopten dat het de tweede helft werd opgepakt, maar dat werd hem niet.” Deze boosheid was ook geregeld langs de lijn te zien. Vooral Mitchel van Vliet moest veel aangestuurd worden vanaf de zijkant. Ditzelfde geldt voor Ioannis Karafillakis. “Afspraken werden niet nagekomen en de instelling was er niet. Ioannis en Mitchel dekte niet door. Het middenveld van hun kon frank en vrij voetballen. Die Jongenelen is geen speler tegengekomen. We vertikken het om hem op te pakken. Prima, maar dan moet je nu ook niet gaan zeuren”,  spreken de woorden van Versluis voor zich. In de tweede helft kwamen de gasten zodoende op gelijke hoogte en liepen ook uit naar een 3-1 eindstand. Tweemaal Laurens Bogaard en een wonderschone treffer van Stoyan Lazarov leidde daartoe.

Het relaas gaat nog even op dezelfde manier door. Opvallend is vooral dat de oefenmeester heel erg boos is op de vertoning van zijn elftal. Een houding die normaal gesproken totaal niet bij Versluis past. Hij is de rust zelve en bezit veelal over een realistische blik op de wedstrijd. De echte emotie na afloop komt niet vaak aan het oppervlak, maar vandaag dus wel. “We kunnen er lang en kort over praten, maar het probleem ligt voor mij vooral in de enorm slappe instelling. Dan verlies je dus een wedstrijd. Dit was een wanvertoning.” Op de komende training van dinsdag zal er verder nagepraat gaan worden over de wedstrijd van vandaag. “Ik ben niet van de straftraining. Echter, als het aan de conditie ligt dan gaan we eens kijken hoe wij ervoor staan.”