Enno Goeting met bal onder voet

VEP wint opnieuw niet

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Het was de bedoeling dat VEP zich op zondag zou revancheren voor de nederlaag van vorige week. Cabauw diende hiervoor verslagen te worden. Dit lukte uiteindelijk niet. De wedstrijd eindigde in een 2-2.

De allerlaatste minuut van de wedstrijd is ingegaan. VEP probeert, zoals het al een half uur lang verwoede pogingen onderneemt, de bal tegen de touwen te schieten. Er volgt een voorzet. Eentje die over alle verdedigers heen scheert. Bij de tweede paal duikt centrale verdediger Robert van Oostwaard op. Hij kopt voorlangs. Opnieuw een kans die in duigen viel.

VEP verdiende de zege tegen Cabauw. De ervaren Woerdense formatie creëerde voldoende kansen om de zege binnen te hengelen. Echter, deze werden niet benut. De bezoekers konden VEP mede hierdoor op een gelijkspel houden. Ondanks het verdienstelijke veldspel, moeten de Woerdenaren na hun degradatie nog altijd op hun eerste overwinning wachten.

Na de wedstrijd van vorige week diende een aantal wijzigingen aan. Een van deze veranderingen betreft de positie van doelman. Arne Ossebaar stond zondag niet meer opgesteld. Zijn vervanger Christian Versteegt mocht zich bewijzen. “Ik vind dat Christian een kans verdient. Het is een hele goede keeper. Hij krijgt vier weken de tijd om zich te bewijzen. Dit is even lang als Arne dit jaar op doel heeft gestaan. Daarna maak ik een definitieve keuze.”

VEP kwam nog op voorsprong. Na een aantal goede kansen tijdens het begin van de wedstrijd zakte de attractiviteit van het duel wat in. Uiteindelijk duurde het tot de 41e minuut voordat de eerste treffer genoteerd kon worden. Het was Daan Walgreen die de bal met een boogje binnen knikte uit een voorzet van Peter Vermeij. Ongelukkig viel op slag van rust nog de gelijkmaker. Uit een hoekschop werd de bal binnengeschoten. De vraag die oprees was of doelman Christian Versteegt niet gehinderd werd. “Ik denk dat de scheidsrechter had moeten affluiten”, was Van der Leij duidelijk.

De tweede helft leverde al in een vroeg stadium een achterstand op. Uiteindelijk kwamen de manschappen van Van der Leij nog wel terug via Berend Rietveld. Daarna volgde een half uur lang wachten op de voorsprong. Dit gebeurde, net als in het openingsduel met Moordrecht, niet. Van der Leij weet wel waarom. “Wanneer Walgreen zich onttrekt aan de spitspositie, dan is de bezetting niet goed. Daarom brachten we Michael Busscher. Hij staat wel op die plekken. De bal kwam alleen niet bij hem. Dat is dan jammer.”

Het is een probleem dat Van der Leij uiteindelijk zal moeten oppakken. “Het is zonde dat we weer op achterstand kwamen. Dan gaan we gehaast aanvallen. Anders kan je dit rustig doen.” Het was vandaag ook duidelijk. In de drang om een doelpunt te maken ontstonden ook meer slordigheden in het spel. Deze slordigheden zorgde er zondag voor dat VEP niet meer tot scoren kwam.

Opstelling: Versteegt, J. Miltenbur; Daalhuizen; Van Oostwaard; Rietveld, Krom; S. Miltenburg (60e Kemp); Goeting, Vermeij (82e Busscher); Bosman; Walgreen.