Mitch van Haaren

VEP verslaat koploper ASW

Na de fikse thuisnederlaag tegen Altior was VEP op zoek naar eerherstel. Door deze nederlaag duikelde VEP naar de zevende plaats.  Makkelijk zou dat niet worden tegen de ongeslagen koploper ASW. Een aantal spelers ontbraken vandaag in de basis, waardoor jeugdspeler Joost Brugman in de basis stond.

VEP opende fel, zoals ze dat elke week doen dit seizoen, en had het betere van het spel. ASW kwam er wel regelmatig uit zonder kansen te creëren. Na twintig minuten werd het harde werken van VEP beloond. Op aangeven van Daan Walgreen rondde Mike van der Steen keurig af: 1-0.  VEP bleef de betere ploeg en zocht naar de 2-0. Die bleef in de eerste helft uit.

De tweede helft ging VEP door. Al snel had Daan Walgreen de score moeten verdubbelen, maar zijn inzet ging naast. Toen de 2-0 uitbleef, kroop ASW wat uit zijn schulp. VEP zakte wat in, maar tot twee keer toe zorgde doelman Christiaan Versteegt ervoor dat er niet werd gescoord. In de 80e minuut eindelijk wel succes voor VEP. Invaller Ryan van de Aar schoot hard op doel. Deze bal werd door een ASW verdediger van richting veranderd, waardoor de dik verdiende 2-0 op het bord stond. De overwinning leek binnen. In de 89e minuut scoorde ASW echter onverwachts de aansluitingstreffer en ineens was het nog even spannend in de 5 minuten blessuretijd. De overwinning kwam niet meer in gevaar en zo trakteerde VEP de mannen uit Waddinxveen op hun eerste nederlaag van dit seizoen.

Trainer Reinier van der Leij was terecht zeer tevreden over het resultaat en bovendien was hij erg te spreken over het spel. Het team heeft zich de hele wedstrijd aan de opdracht gehouden. De voorsprong was daarbij het steuntje in de rug wat nodig was.

Tekst: Arno Lausegger