Robert Bosman in duel

VEP verliest van periodekampioen

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

VEP ontving op een koude, haast winterse, zondagmiddag ONA. De bezoekers kende de mogelijkheid om bij winst de eerste periode van het seizoen te winnen. Aan VEP de zware taak om dit feestje te verpesten. Dit lukte uiteindelijk niet. De Woerdenaren verloren met 2-1.

De Gouwenaars brachten veel bezoekers mee naar Woerden. Het was een belangrijke wedstrijd. De kans was aanwezig dat ONA de eerste periode won. Volgend op de treffers die vielen en na het laatste fluitsignaal werd flink wat vuurwerk afgestoken. De spanning zat erop. Vooral in de eerste helft was dit aan de kant van ONA zichtbaar. Dit werd in de tweede helft afgeschud en kon het feestje gevierd worden.

“We hebben opnieuw goed gevoetbald. Het wrange daaraan is dat we weer verliezen. We vroegen ons ook af waarom dit soort wedstrijden niet onze kant opvallen. Dat is natuurlijk vervelend.” Reinier van der Leij was over het resultaat enigszins teleurgesteld. Over het vertoonde spel kon de oefenmeester tevreden zijn. “We tonen zoveel inzet, werklust en passie. Dan mag dat ook eens beloond worden.”

De eerste helft leek het erop dat VEP meer dan goed weerwoord kon bieden aan de tot nu toe ongenaakbare koploper. Na tien minuten kwamen de Woerdenaren zelfs op een 1-0 voorsprong via Frank Krom. Tien minuten later stonden de bezoekers alweer op gelijke hoogte waarna met een gelijke stand de kleedkamers werden opgezocht. De tweede helft was het duidelijk dat VEP meer moeite had met het spel van ONA. Een dik kwartier voor tijd scoorde ONA dan ook waardoor het zich kon opmaken voor een feestje.

Ondanks dat het spel niet wisselvallig is zijn de resultaten dit wel. De ene week wint VEP overtuigend, de andere week wordt weer een verliesbeurt genoteerd. Trainer Van der Leij kan deze gedachtegang begrijpen, maar ziet dit toch anders. “Bij ons in de competitie is iedereen wisselvallig. Van de nummer twee tot de een na laatste wint en verliest iedereen. Daarnaast hebben we ook al tegen de bovenste drie ploegen gespeeld.”

Het spel dat VEP wekelijks laat zien is standaard verzorgd. Met positief en fris voetbal gecombineerd met een flinke dosis inzet proberen de Woerdenaren de doelman van de tegenstander te verschalken. De ene week gaat dit beter dan de andere. Zondag was weer een dag dat VEP verliest. Dit ondanks de goede bedoelingen in de ploeg. Voor Van der Leij is het dan ook duidelijk. “Wanneer we dit niveau vasthouden moet het goedkomen.”