Peter Vermeij

VEP onderuit tegen ‘eersteklasser’

VEP heeft met 1-0 verloren van SVV. De bezoekers uit Schiedam behaalden de overwinning middels een dubieus toegekende strafschop. Met deze nederlaag wordt de sterke reeks van VEP doorbroken. Tegelijk maken de Woerdenaren een pas op de plaats aangaande de strijd om de tweede periodetitel.

Het weer was troosteloos. Ijzig koud en sneeuwvlokken die op de spelers neerdaalde vormde het decor. De wedstrijd zelf was in de eerste helft veelbelovend. VEP creëerde een aantal goede mogelijkheden waarbij Mitch van Haaren tot tweemaal toe in scoringspositie werd gebracht. Een verkeerde aanname en een schot voorlangs het doel waren het resultaat van zijn inzet. In de tweede helft was het vooral SVV dat nadrukkelijk op zoek ging naar de overwinning.

Opvallend is de nederlaag voor wie enkel naar de ranglijst kijkt. In werkelijkheid is er het nodige in gang gezet bij SVV. De ploeg heeft in de winterstop een grote kwaliteitsinjectie gehad. Verschillende spelers van een eersteklasser die failliet ging zijn overgenomen. De selectie bezit zodoende over meer kwaliteit dan menig vierdeklasser. “We hadden te veel ontzag. Je bent het tempo wat zij hanteren niet gewend. Het is dan logisch dat je de mindere bent”, wist trainer van VEP Reinier van der Leij. “Dat ze zoveel nieuwe spelers hebben is voor iedereen vervelend, maar dit zijn natuurlijk rare fratsen”,  liet de oefenmeester over de gang van zaken los.

Het feit dat de opponent zich opzichtig heeft versterkt betekent niet direct dat Van der Leij tevreden is. “Ik ben over ons eigen spel teleurgesteld. We hielden in de tweede helft alleen nog maar tegen. Er was te weinig lef aan de bal.” Vooral in de tweede helft kwam dit tot uiting. De bezoekers drongen steeds meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. “Het doelpunt zat er aan te komen. We stonden onder druk. Teveel vrije trappen kregen we tegen.”

De beslissing viel uiteindelijk via een dubieuze strafschop. Het leek erop dat de overtreding buiten het beruchte zestien meter gebied werd begaan. Toch wees arbiter Stoekenbroek naar de stip. Uiteindelijk velde de gezette spits Roy van Zon het noodvonnis. Bij het verlaten van het veld waren de spelers van VEP duidelijk in hun oordeel. Verschillende gaven te kennen dat ook zij zagen dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd begaan. Het mag na afloop niet meer baten. De Woerdenaren gingen hierdoor met 1-0 onderuit.