SCH '44 - Mitch Maas

Veerkrachtig SCH ’44 breekt VVIJ

Een knotsgek duel speelde SCH ’44 vandaag op het eigen sportpark. De voortekenen waren mooi aangezien de vernieuwde kantine is geopend, maar na tien minuten was van die positiviteit weinig meer over. Een rode kaart voor Ivo Roest en een 1-0 achterstand gooide roet in het eten, maar na negentig minuten stond er toch een 5-1 overwinning op het scorebord.

Na afloop van het duel verzamelden de spelers zich in de kleedkamer om daar gezamenlijk uit volle borst te zingen. De vreugde spatte er van af. Kali, van Django Wagner, knalde uit de speakers en het feest kon in gang worden gezet. Ondertussen kreeg Dennis de Bree al verschillende biertjes in zijn handen gedrukt om de overwinning te vieren. De Bree vormde de uitblinker in het laatste kwartier toen hij drie treffers tegen de touwen wist te schieten.

“Ik wil het geen geflatteerde overwinning noemen, misschien een klein beetje, maar zij gaven het na de 3-1 ook op. De overwinning is in ieder geval dik verdiend”, vertelt hij na afloop van het duel. “In de eerste helft vond ik ons eigenlijk ook wel de betere en ik wist dus dat er nog meer in het vat zat.” Dat het vat hem een hattrick bracht doet ook bij hem een klein beetje de wenkbrauwen fronsen. “De laatste keer dat ik een hattrick heb gemaakt is wel heel lang geleden. Ik mis in ieder geval meer kansen dan ik er maak. Dit is in ieder geval een hele mooi overwinning en ja, dan smaken de biertjes ook lekker”, geniet De Bree na.

In de rust raapte Rene van der Kooij zijn team bijeen om alles op alles te zetten om de overwinning alsnog over de streep te trekken. Een hele opgave, maar niet ondoenlijk zo bleek. VVIJ kon niet echt een vuist maken, ook al speelde men met een man meer. “Je moet je ploeg helemaal gek maken en ze er in laten geloven. Meer kan je dan als trainer niet doen. In de rust hebben we het moment van de rode kaart achter ons gelaten en gesteld dat we deze wedstrijd gewoon gaan winnen. We hebben namelijk echt een goede ploeg, dat blijf ik zeggen”, vertelt Van der Kooij.

Het ging na de rust snel. Eerst maakte Sjoerd Vlasman op een fantastische manier de 1-1 en kon Oussama Lahri via een persoonlijke actie de 2-1 maken. Nadien was het aan Dennis de Bree om de trekker over te halen en de overwinning veilig te stellen. “Ik was geïnspireerd door Hercules, de club waar ik ook werk. Zij kwamen tegen Westlandia met tien man terug van een 0-3 achterstand tot 3-3. Dat deden ze door met drie verdedigers te gaan spelen. Ik dacht dat wij dat ook moesten kunnen”, vertelt Van der Kooij. Het geloof in zijn ploeg werd bevestigd middels een klinkende 5-1 overwinning.

De overwinning is een feit en daar zag het na tien minuten voetballen niet naar uit. Uiteindelijk kwamen de drie punten opvallend gemakkelijk de kant van SCH ’44 op. Na afloop werd al gekscherend geroepen. “Schrijf maar op. SCH ’44 is een titelkandidaat.”

SCH ’44  – VVIJ 5-1 (0-1) 13e Giorgio Moolenbeek 0-1; 51e Sjoerd Vlasman 1-1; 62e Oussama Lahri 2-1; 83e Dennis de Bree 3-1; 90e Dennis de Bree 4-1 en 90+2 Dennis de Bree 5-1.

SCH ’44: Nick Mansveld; Ivo Roest, Erwin van der Klis, Kristiaan van Vliet, Jevgenij Gromov; Amin Said (45e Sjoerd Vlasman), Oussama Lahri, Dion de Langen; Khalid el Jebli (59e Aubrey Hoogdorp), Mitch Maas (78e Sven van den Bosch) en Dennis de Bree.