Veenstra: ,,Real Madrid belt niet, dus VV Kamerik mooie optie”

0 Geplaatst door - 26 februari 2019 - Nieuws, VV Kamerik

Een paar weken geleden maakte Rick Veenstra bekend dat hij weer zal terugkeren bij VV Kamerik. Na een jaar op een lager niveau te hebben gespeeld, kwam hij tot de conclusie nog altijd te fanatiek te zijn. ,,Ik verwacht niet dat Real Madrid gaat bellen, maar dan is VV Kamerik toch een mooie optie hé”, vertelt hij met gevoel voor humor.

Zo ongeveer een jaar geleden maakte Veenstra de keuze om in een vriendenteam te gaan spelen bij SC Woerden. Een keuze waarop hij een jaar later terugkomt. Veenstra maakte bekend weer terug te keren bij VV Kamerik. Het begon toch weer te kriebelen en de aanvallende middenvelder wilde weer serieus met het voetbal bezig zijn. ,,Het was hartstikke gezellig bij die jongens hoor, maar ik mistte toch de wedstrijdbeleving en het fanatisme”, aldus Veenstra.

Voor Veenstra brengt VV Kamerik de ideale combinatie met zich mee. Vertier rondom wedstrijden, maar eenmaal begonnen komt het fanatisme bovendrijven. ,,Het is mijn huidige teamgenoten ook niet kwalijk te nemen hoor, maar ik kon van een verliespartij echt ziek zijn. Dat was bij hun niet het geval. Daarbij zijn mijn gevoelens bij VV Kamerik ook altijd warm gebleven”, doelt Veenstra op het feit dat hij nog vaak in Kamerik is te vinden en in het verleden al een poosje uitkwam voor de vierdeklasser.

Zeker van een basisplek zal Veenstra niet zijn. Op dit moment selecteert Patrick de Ruijter behoorlijk door en komen jonge spelers in het team te staan. ,,Een paar maanden geleden hebben we wel gesproken. Ik begin natuurlijk niet opnieuw zoals drie jaar geleden, maar ik moet ook niet denken dat ik zomaar in de basis sta”, toont hij zich realistisch over de huidige situatie die bij VV Kamerik is ontstaan.

,,VV Kamerik heeft de perfecte mix van presteren en een biertje drinken. Iets waarnaar ik weer op zoek was. Ik heb het ook wel met mijn vriendin besproken die in Kamerik woonachtig is. Die gaf ook al aan dat wanneer het goed voelt ik moest gaan”, wist Veenstra die ook nog geregeld in Kamerik te vinden is om wedstrijden te bezoeken. Of hij ook een echte Kamerikker is geworden? ,,Misschien wel ja, maar ik kan ze alleen nog niet bijhouden met drinken”, hangt hij schaterlachend op.

Foto: Gijs Nederlof; archief

Geen reacties

Reageer