Van Zwienen: ,,Dat had met een paar redenen te maken”

0 Geplaatst door - 6 februari 2020 - Nieuws, SC Woerden

Zaterdag zal Patrick van Zwienen na een halfjaar afwezigheid weer terugkeren in de wedstrijdselectie van SC Woerden. Eerder stopte hij nog met het spelletje, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en dus meldde hij zich weer aan bij de selectie.  

Een gesprek met trainer Mike Doornkamp gaf uiteindelijk de doorslag voor Patrick van Zwienen om weer te gaan starten met voetbal. Aan het begin van het jaar gaf hij aan niet meer beschikbaar te zijn voor de ploeg. ,,Dat had met een paar redenen te maken, alleen vormden die inmiddels geen struikelblok meer”, hield hij zich enigszins op de vlakte.

,,Ik kocht ook een huis en was daar ook druk mee de afgelopen tijd. Waarschijnlijk had ik sowieso drie maanden pauze genomen van het voetbal, want ik was elke avond en zaterdag in het huis te klussen. Daarnaast dacht ik dat ik het spelletje wel zou gaan missen, alleen gebeurde dat al vrij snel”, benoemde hij zijn overweging om het weer eens te gaan proberen. Nadien ging het balletje rap rollen. Doelman Tim van Eijk praatte er met Patrick over en liet bij trainer Mike Doornkamp vallen dat de back wel oren had naar een rentree.

,,Daarop ben ik inderdaad met Mike gaan praten en ben ik mee gaan trainen. Dat heb ik nu drie keer gedaan en hopelijk kan ik zaterdag tegen Linschoten minuten gaan maken. Uiteraard snap ik het wanneer ik niet in de basis sta, maar daar hoop ik stiekem wel op. Ook al heb ik zo’n vijf maanden geen bal aangeraakt, op conditioneel vlak kon ik nog aardig mee.”

Zaak voor Van Zwienen is in ieder geval om ook fit te blijven. Zo kampte hij vorig jaar met een blessure aan het enkelgewricht. ,,Toen had ik daar inderdaad last van. Mijn enkel was wat ontstoken en nadat er een prik in is gezet ging het wel weer. Laat ik het komende halfjaar maar fit blijven.” Zaterdag zal voor hemzelf en zijn enkel direct een test zijn. ,,De wedstrijden tegen Linschoten leven wel bij ons. Er zijn onderling veel bekenden, dus daar leef je wel anders naartoe dan naar bijvoorbeeld Bodegraven.”

Foto: Helen van Zwienen

Geen reacties

Reageer