Mitch van der Vlist

Van Marle dompelt Sportlust ’46 in diepe rouw

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Lange tijd was Sportlust ’46 oppermachtig. Echter, na een uur spelen ging het mis voor de Woerdense eersteklasser. Het incasseerde een tegentreffer en zag sterkhouder Rory van Gulik uitvallen. Een 2-1 voorsprong werd weggegeven in de blessuretijd van de wedstrijd en zodoende promoveerde WHC.

Herman Busscher schilderwerken

Nog een hoekschop. WHC zoekt nog eenmaal de aanval. De klok geeft inmiddels de zevende minuut van de blessuretijd aan. De bal ligt in de hoek van het veld voor een corner. Het is de laatste mogelijkheid van de wedstrijd. De bal wordt voorgebracht en Sportlust ’46 krijgt de bal niet weg. Vanuit de kluts zet Van Marle zijn voet tegen de bal. Hij dompelt Sportlust ’46 in rouw.

Direct storten de spelers ter aarde, terwijl de Wezepers aan een ‘pitch invasion’ beginnen. Arbiter Paarhuis vond dat tafereel ook een mooi slot en floot direct voor het einde van de wedstrijd. Minutenlang staren spelers voor zich uit. Ze stralen bovenal ongeloof uit. Blikken die op oneindig staan.

Zes minuten eerder kreeg Sportlust ’46 het deksel op de neus omdat het de wedstrijd niet eerder kon beslissen. Jonthan van Marle schoot de Wezepse bezoekers langszij. Eerder wist hij ook al de aansluitingstreffer achter zijn naam te zetten. Na de 2-1 en het geblesseerd uitvallen van Rory van Gulik liepen de manschappen van Wim van ’t Westeinde vooral achteruit. Voorin kon de bal niet meer worden vastgehouden waardoor de ballen weer net zo snel worden teruggebracht in de Woerdense zestien meter.

Het waren de taferelen waardoor iedereen langs de kant van het veld het gevoel had dat de bal er nog altijd in kon vallen. Een combinatie van pure pech, vermoeidheid en het onvermogen om van de eigen goal te blijven voetballen vormden de factoren waardoor de ploeg van Wim van ’t Westeinde tegen de smadelijke nederlaag aanliep. “Je voelt hem niet aankomen, maar je hoopt vooral dat de treffer uitblijft. Ik had ook niet het idee langs de lijn dat de goal zeker niet zou gaan vallen”, vertelt een aangeslagen Wim van ’t Westeinde.

De teleurstelling was groot en verleidde enkele Woerdense supporters om het spanddoek van WHC aan te steken. Iets dat op reactie kon rekenen en zodoende werd het na afloop nog wat grimmig. Enkele klappen werden over en weer uitgedeeld, maar uiteindelijk werden de gemoederen bedaard.

“Voorafgaand aan het duel het ik tegen de jongens gezegd dat ze vandaag de wedstrijd moeten spelen waarin het bepaalde voetbal dat wij spelen we het beste uitvoeren. Nu moesten we ons beste voetbal gaan spelen en dan misschien ook wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Dat is uiteindelijk niet gelukt. De wedstrijd duurde een tien minuten te lang.”

Na de 3-2 nederlaag is Sportlust ’46 veroordeeld tot het spelen van een minicompetitie. Het seizoen is nog niet ten einde. Dinsdagavond wacht een uitduel met VV Brielle.

Chemdry Spanjerberg

Sportlust ’46– WHC 2-3 (1-0) 43eRick Wils 1-0, 48eZakaria Issarti 2-0, 63eJonathan van Marle 2-1, 90+1 Jonathan van Marle 2-2, 90+7 Jonathan van Marle 2-3

Sportlust ’46: Michael de Leeuw; Martijn Jansen, Nick Verhagen, Rory van Gulik (62eRemco de Rijk), Kevin Blonk; Glenn Geefshuijsen, Zakaria Issarti, Robin Demeijer; Mike Vrolijk (80eMoussa Kalisse), Rick Wils, Mitch van der Vlist