Van Kooten Niekerk: “Hij vindt me een pitbull”

0 Geplaatst door - 17 maart 2017 - Nieuws

Jesper van Kooten Niekerk (10) woont in Woerden, maar korfbalt bij het uit Driebergen afkomstige Dalto in de D1. Op zaterdag 18 maart speelt hij met zijn team op het Nederlands Kampioenschap in Wijk bij Duurstede. Het is een hoogtepunt in de nog prille carrière van de korfballer. Een interview over de sport, maar ook over het komende evenement.

Wat vind je zo leuk aan korfbal?
“Daar heb ik zelf ook over nagedacht, maar ik weet dat niet echt. Ik vind het verdedigen heel leuk en als je scoort is dat ook leuk. Wanneer ik verdedig ga ik naar mijn tegenstander  toe en dan zorg ik dat hij niet kan scoren of de bal niet af kan geven. Bij het aanvallen is het leuk om te scoren, maar ook iemand anders laten scoren vind ik fijn. Ik sta vaak in de aangeef of ik maak een loopactie waardoor iemand anders naar binnen kan komen.”

Hoe ben je bij Dalto terechtgekomen?
“Mijn vader zat vroeger op korfbal en mijn moeder ook. Ik moest kiezen tussen voetbal en korfbal, mijn vader zei ook: “voetbal kan je overal doen en korfbal niet.” Ik mocht van mijn ouders kiezen tussen Dalto en SDO/Verzuimvitaal, dit omdat mijn vader bij Dalto speelde. Dalto speelde hoger op dat moment en daarom koos ik voor die club. Vorig jaar zat ik in de D2, en nu in de D1, waar ik het naar mijn zin heb. We hebben allemaal gezellige spelers. Ik kende ze voordat ik bij dit team kwam bijna allemaal.”

Ik zag langskomen dat jouw trainer je een pitbull vindt, kan je daar iets meer over vertellen?
“Hij vindt me een pitbull omdat wanneer ik verdedig ik bij mijn tegenstander blijf en die dan niet meer wegkomt. Ik ben snel, maar ik geef ook gewoon geen ruimte weg waardoor mijn tegenstanders gaan twijfelen. Dan zie je ze kijken: ga ik wel of niet schieten. Als ze dan schieten wordt hij verdedigd en afgefloten. Dat is wel altijd het sterke punt van mij geweest. Bij een toernooi bij SKF in de zaal ben ik ook speler van het toernooi geworden.”

Het Nederlands Kampioenschap komt eraan. Wat verwacht je daarvan?
“De beste acht teams van Nederland staan er. We hebben al wel in toernooien gespeeld, maar het Nederlands Kampioenschap is anders. Op een toernooi speel je tegen alle teams die meedoen en nu speel je in twee poules. Het is wel spannend, maar wanneer de wedstrijd begint is dat ook weg. Het is wel fijn als de spanning weg is want anders blijf je daar de hele wedstrijd me bezig. Wij maken ook plezier tijdens een wedstrijd, we lachen niet, maar we hebben het wel heel leuk met elkaar, dat zie je bijvoorbeeld wanneer we een doelpunt met zijn alle vieren. Dan juichen wij best wel hard.”

Wat is je droom voor later?
“Ik zou graag in het eerste spelen. Mathijs den Ouden is daar mijn voorbeeld, maar hij is nu alleen lang geblesseerd. Elke thuiswedstrijd ga ik kijken. Soms zijn de wedstrijden heel spannend en soms zie ik ook hele mooie goals.”

Foto: Dalto.nl

Geen reacties

Reageer