VV Montfoort - WNC Nik Mandemakers

Strijdvaardig Montfoort SV ’19 knokt zich naar zege

Montfoort SV ’19 stuntte zaterdagmiddag door het Zeeuwse Kloetinge te verschalken. De ploeg van Bart Schreuder won met 3-2 en neemt daardoor afstand van de onderste plekken. Het elftal vindt zich inmiddels terug op een zesde positie.

Veerkracht was de sleutel voor de overwinning die Montfoorts SV ’19 boekte op koploper Kloetinge. In eigen huis kwam de ploeg tot tweemaal toe langszij. Het elftal van Bart Schreuder moest in de eerste helft nog even wennen aan de intensiteit die de Zeeuwen op de mat legden. ,,In de tweede helft hebben wij echt aan klantenbinding gedaan. Dit zijn de mooie zaterdag en ik heb ook echt genoten van mijn ploeg”, aldus trainer van de Montfoorters  Bart Schreuder.

,,Vooralsnog hebben we in elke wedstrijd van dit jaar goed mee kunnen voetballen op de tweede helft tegen Heerjansdam en de eerste helft van afgelopen zaterdag na”, wist de tevreden oefenmeester. ,,We hadden moeite met het tempo en de intensiteit van Kloetinge. Dat kregen we steeds beter onder controle, naarmate de eerste helft vorderde. Uiteindelijk hebben wij in de tweede helft de intensiteit en het energieniveau kunnen verhogen en slaagden wij er in om de wedstrijd nog te winnen.”

Na een kwart wedstrijd kwamen de Zeeuwen op een voorsprong, maar vanuit een strafschop bracht Denny van Loen al snel de stand weer op gelijke hoogte. Montfoort SV ’19 kon niet voorkomen dat Kloetinge gevaarlijk bleef en de 1-2 kwam dan ook op het bord te staan. Eenzelfde scenario ontvouwde zich als in de eerste helft. Wederom Denny van Loen schoot een strafschop binnen. Jort van Geffen wist vervolgens het sportpark in rep en roer te brengen door de verlossende 3-2 tegen de touwen te werken.

Het is niet de eerste keer dat Montfoort SV ’19 laat zien over een enorme dosis veerkracht te beschikken. Vaker komt de ploeg terug in de wedstrijd en met een enorme dosis aan wilskracht en vechtlust behaalde de ploeg dan een resultaat. Zo ook zaterdag. ,,In de tweede helft moesten we natuurlijk een tik incasseren. We bleven in de wedstrijd en in het slot van de wedstrijd beloonden wij onszelf ook nog”, refereerde Schreuder aan de winnende treffer van Jort van Geffen.

,,Dit team kan enorm goed voetballen, alleen moeten ook de jongens die vorig jaar op een lager niveau hebben gespeeld ook het geloof krijgen dat ze het kunnen. Voetballen kunnen ze namelijk. Dat proberen we ook aan ze mee te geven.” Vooralsnog heerst de vreugde van een knappe overwinning op koploper Kloetinge.

Montfoort SV ’19  – Kloetinge 3-2 (1-1) 0-1, 1-1 Denny van Loen (str.), 1-2, 2-2 Denny van Loen (str.), 3-2 Jort van Geffen

Montfoort SV ’19: Robin Vianen; Daan van der Poll, Mike Sluijter, Jesper Kolfschoten, Nicky Besamusca; Junior Kolfschoten, Don Mimpen, Wouter Scholman; Bilal Laoikili, Denny van Loen, Roel Schirra.