Sercan Kurdal met Wesley van Zoolingen

Stadsderby blijft in evenwicht

Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. De toeschouwers konden in de blessuretijd twee treffers aanschouwen. Het leverde ook direct de 1-1 eindstand op. De wedstrijd liet een hecht collectief van SC Woerden zien tegenover Sportlust’46 dat moeilijk haar kansen creëerde.

De stadsderby gaat haar blessuretijd in. Hiermee stevent het af op een bloedeloos gelijkspel. Beide ploegen creëren niet veel kansen en het ziet er ook niet naar uit dat er nog veel gaat gebeuren. SC Woerden probeert het treffen professioneel uit te spelen. Sportlust ’46 hoopt met de moed der wanhoop de ballen in de 16-meter  te pompen om nog een mogelijkheid te kunnen forceren. Dit vormt het beeld van de laatste minuten van de derby.

Een kiezelhard schot komt tegen de arm van een Woerden-speler aan. Het leidt tot een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied. Samen met Mike Verhagen staat Robin Demeijer achter de bal. Terence Manschot, de goalie van SC Woerden lijkt wat ver achter zijn eigen muur te staan. Demeijer ziet dit ook. Met rechts krult hij de bal naar de linker kruising. Heel even lijkt het erop dat de bal via de paal buiten het doel belandt. Dit blijkt enkel schijn te zijn. Het projectiel verdwijnt tegen het zijnet: 1-0.

Nadat Demeijer de bal tegen de touwen deed belanden heerste het idee dat de wedstrijd beslist was. Niets bleek minder waar te zijn. SC Woerden ontving nog een strafschop van de arbiter. De leidsman, die sowieso al vrij kinderachtig floot, zag ook nu een handsbal. Daarover bestond geen discussie. Jordy Stins schoot de bal onberispelijk achter Wesley de Ruiter.

Versluis stond na afloop van de wedstrijd met een brede glimlach naast de kleedkamer. Hij was duidelijk tevreden over wat hij van zijn ploeg, SC Woerden, had gezien. “De wedstrijd met Sportlust ’46 is toch een derby. Dat blijven speciale wedstrijden. Wij hebben ook veel jongens uit Woerden in de ploeg en daar leeft het wel bij.” Het was al even geleden dat SC Woerden het voor elkaar kreeg om een resultaat tegen de stadgenoot te behalen. De laatste wedstrijden gingen vrij ruim verloren. “Dat we een resultaat behalen is dan ook mooi voor de club.”

Deze wedstrijd liet duidelijk de kracht van SC Woerden zien. De ploeg die nog altijd geleid wordt door Roy Versluis liet zien dat de organisatie sterk is. “We hebben niet veel kansen weggegeven. Eenmaal moest onze keeper komen denk ik (Terence Manschot red.) maar hij kon nog met geluk redding brengen.” Daarmee doelt Versluis op een inzet van Mitch van der Vlist die Manschot met een uiterste krachtisinspanning van de doellijn wist te halen.

Sportlust ’46 ondervond een ander probleem. Mede door de hechte organisatie waartegen het kwam te staan creëerde de formatie te weinig kansen. Dit vond ook trainer Dennis Sluijk. “We vergaren te weinig mogelijkheden om ook serieus doelpunten te kunnen maken. Dit laatste deel van ons spel blijft ook een lastig element.”

Stanley Tailor. Hij was een opvallende verschijning binnen die hechte organisatie van SC Woerden. Een robuust en gespierd blok graniet. Een imposante vent waartegenover je niet graag wilt spelen. Het tekent de volgende stap die SC Woerden zet. “Hij is nog niet helemaal topfit, maar de tweede helft vond ik hem goed. Hij oogde in de eerste helft nog wat onwennig.” De concurrentie gaat zwaar zijn. “Ook Sven van Lunteren komt eraan. Daarmee hebben we vier uitstekende centrale verdedigers in de gelederen.” Versluis is duidelijk content met de keuzes die hij kan maken.

“We gaan nu naar een vaste groep van om en nabij de twintig man. Het elftal moet armpjes en beentjes gaan krijgen.” Deze vaste groep moet een verademing voor de oefenmeester zijn. Vorig seizoen kende de ploeg weinig keuze. Er waren problemen om schorsingen op te vangen. Dit jaar zal de ploeg dit een stuk gemakkelijker afgaan. “De concurrentie binnen de selectie is een stuk groter geworden.”

Versluis ziet de competitie met vertrouwen tegemoet. “Het plezier en de strijdlust die stralen van de ploeg af. Toch zullen de eerste wedstrijden van cruciaal belang zijn. Wanneer we weer zo goed als afgelopen jaar zullen presteren, dan moeten we naar boven gaan kijken in plaats van naar beneden. Dat is het verschil met vorig jaar.”