Sportlust - Ter Leede

Sportlust ’46 wint groot duel

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Een belangrijke zege boekte Sportlust ’46 afgelopen zaterdag op SC Feyenoord. Een 1-0 zege die in de 82e minuut middels een standaardsituatie tot stand kwam. Het was typerend voor de wedstrijd die de ploeg van trainer Wim van ‘t Westeinde heeft gespeeld. Een gesloten duel waarbij Sportlust ’46 steeds meer overwicht kreeg en daarmee de wedstrijd besliste.

Wie een week of vier geleden had gezegd dat er voor Sportlust ’46 nog een eventueel kampioenschap in zou zitten, werd voor gek verklaard. Na het duel met SV Nootdorp groeide het gat met de top naar acht punten. Daarnaast bezette de ploeg een positie waarbij het meerdere ploegen moest passeren. Na zaterdag ziet de wereld er anders uit. Een achterstand van vijf punten op de koplopers, een derde plek en een programma waarbij het nog drie grote wedstrijden speelt. Het programma lijkt ook lichtelijk in het voordeel van de Woerdenaren te zijn ten opzichte van SV Nootdorp en FC ’s Gravenzande.

Tegen SC Feyenoord was het zaak om eindelijk eens een grote wedstrijd in winst om te zetten. De verwachting die trainer Van ’t Westeinde vooraf had, kwam ook uit. “Dit was met recht een grote wedstrijd. Niet alleen de koplopers zijn goede ploegen, maar ook de teams daaronder. Ik had voorspeld dat de slag op het middenveld gewonnen moest worden. Dat kan met een-tegen-een voetbal, maar ook door het tactisch goed te doen. Dat ging goed en in de loop van de eerste helft kregen we ook meer grip.”

De wedstrijd zou uiteindelijk beslist worden op basis van een moment. Die kwam in de 82e minuut toen Stef Hoogveldt op de goede plek stond na een afgeslagen hoekschop. “Ik wist niet waar de bal zou komen, maar ik kruip voor mijn man en tik binnen”, vertelt Stef Hoogveldt over zijn treffer. Desondanks had hij het lastig tegen de twee boomlange centrale verdedigers. “Hij sneeuwde onder en ik heb hem toen vertelt dat hij de ballen meer moest vasthouden. Het duel aangaan, maar dan op lage en halfhoge ballen.” Deze instructies van Wim van ’t Westeinde zorgde voor een oplevende Hoogveldt. In de tweede helft sloeg hij een verdediger zelfs een bloedneus nadat hij het duel aanging. Zeker niet expres, wel typerend voor zijn speelwijze in de tweede helft.

Al met al boekte de ploeg een professionele overwinning. “Dat is anders dan zakelijk. Dat klinkt zo kil en zonder frivoliteit. De jongens staan er nu in een grote wedstrijd”, klinkt de hoopvolle analyse van Wim van ’t Westeinde. Nu moet de ploeg de resterende acht wedstrijden nog winnen en dan zal blijken waar het schip strandt.